avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... probleme asigurare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

probleme asigurare

Buna ziua am si eu o problema si as dori sa stiu care ar fi solutia.Ma aflu in concediu pe litoral si ieri am gasit masina parcata regulamentar lovita pe partea dreapta.M-am deplasat la sediul politiei pt sesizare si aici am fost informat ca deja au depistat autorul care mai avariase si un alt auto.Problema este ca de la politie mi s-a inminat procesul verbal,autorizatie si copie de pe CI,permis certificat si de pe asigurare dar cind an verificat asigurarea am observat ca aceasta era emisa in ziua accidentului si avea valabilitate de a a doua zi.As dori sa stiu daca pot beneficia de reparatia autoturismului avariat prin aceasta asigurare?Deasemenea as dori sa stiu daca pot efectua reparatia prin asigurarea mea care nu este Casco?Cu stima.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:37, 11 August 2012
Pe asigurarea dv. RCA nu puteti repara propriul autovehicul, ea fiind destinata eventualelor pagube produse la altii.Actionati in judecata vinovatul care raspunde pentu toate prejudiciile provocate.
Puteti apela si la FPVS, conform atributiilor:
"Condiţii de intervenţie a Fondului: Fondul intervine, în principiu, dacă accidentul cauzator de prejudicii s-a produs:

•pe teritoriul României şi autovehiculul care a provocat accidentul a rămas neidentificat sau autovehiculul identificat era neasigurat şi avea locul obişnuit de staţionare în România sau într-un stat terţ faţă de statele din S.E.E.; "
Aveti lamuriri complete pe pagina Fondului: [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier claaudm33 claaudm33 am fost accidentat de o masina care a fugit de la locul accidentuuli, intre timp a vandut masina , nu are nici asigurare,cunosc numatul masinii,am declarat ... (vezi toată discuția)
Accident auto, vinovatul fără rca. ce altă opțiune am să recuperez dauna în afară de instanța civilă? Constantin Teodor Constantin Teodor Mi-am găsit mașina lovită rău în parcare. Vinovatul a fugit dar l-am găsit. Nu are RCA. Ce altă opțiune am să recuperez daună în afară de ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca larahd larahd Un tir mi-a taiat calea, am evitat un impact, insa am fost lovita din spate de un alt autoturism. Tirul a mers mai departe, nu am numarul de inmatriculare. ... (vezi toată discuția)