avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... despagubire RCA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

despagubire RCA

Un tir mi-a taiat calea, am evitat un impact, insa am fost lovita din spate de un alt autoturism. Tirul a mers mai departe, nu am numarul de inmatriculare. Tinand cont ca au rezultat doua masini avariate, din vina alteia, vina care nu poate fi dovedita, exista vreo modalitate de a beneficia de despagubire din polita RCA (eu sa despagubesc masina care m-a lovit si invers) ? Cunosc art. 51 din Codul Rutier, referitor la a pastra distanta intre autoturime in vederea evitarii oricarui pericol, insa nu pot moral sa las situatia cum este.
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 23:21, 9 August 2009
Se pare ca nu aveti de ales decit sa incercati sa remediati autoturismele prin constyatarea amiabila pe baza formularelor pe care le puteti obtine de la societatea de asigurare
Stimate domn sau doamna ,
In cazul in care nu stiati va spun eu acum : cat timp nu exista coliziune sau o minima atingere intre AUTORUL MORAL si dvs , nu poate fi tras la raspundere! Conform legislatiei romane in viagoare in domeniul rutier , autorul moral nu se pedepseste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vinovatii se stabilesc dintre conducatorii autoturismelor implicate direct in coliziune! PUNCT!
Asta este legea si unde-i lege nu-i tocmeala!
B-)
Din nefericire, cel care v-a lovit din spate este vinovat si prin asigurarea RCA a acestuia se repara masina dumneavoastra.
Bine ca nu sunt si victime....:sorry:
Daca gasesc masina lovita in parcare, fapt confirmat de un martor, pot sa obtin despagubire din polita RCA incheiata pt masina lovita ?
Nu puteti fiindca despagubirea se achita din RCA-ul celui care v-a lovit. daca acesta nu este identificat reparatia se face pe cheltuiala dvs!

Alte discuții în legătură

Probleme asigurare ninel_d ninel_d Buna ziua am si eu o problema si as dori sa stiu care ar fi solutia.Ma aflu in concediu pe litoral si ieri am gasit masina parcata regulamentar lovita pe ... (vezi toată discuția)
Accident rutier claaudm33 claaudm33 am fost accidentat de o masina care a fugit de la locul accidentuuli, intre timp a vandut masina , nu are nici asigurare,cunosc numatul masinii,am declarat ... (vezi toată discuția)
Masina confiscata sau dosar penal dorinstan dorinstan Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca este posibil pe baza un plangeri sau adrese facute la politie confiscarea unei masini inmatriculate in spania foarte ... (vezi toată discuția)