avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sumele alocate pt copii din scolile speciale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sumele alocate pt copii din scolile speciale

Buna ziua ,
Care sint normele ce privesc cuantumul sumeleor pt copi cu nevoi speciale si invata in scoli speciale ? Respectiv sumele pt hrana , rechizite etc .
Cel mai recent răspuns: victor sorin , utilizator 16:28, 13 August 2012
Cf.ART54(3)din Ordinul 5573/2011 privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a invatamantului special si special integrat


(3) Copiii, elevii si tinerii cu CES scolarizati in unitatile de invatamant special sau de masa, inclusiv cei scolarizati in alt judet decat cel de domiciliu, beneficiaza de asistenta sociala constand in asigurarea alocatiei zilnice de hrana, a rechizitelor scolare, a cazarmamentului, a imbracamintei si a incaltamintei in cuantum egal cu cel pentru copiii aflati in sistemul de protectie a copilului, precum si de gazduire gratuita in internate sau centre de asistare pentru copiii cu CES din cadrul directiilor generale judetene/a municipiului Bucuresti de asistenta sociala si protectia copilului.
va multumesc pt raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin 5574/07.10.2011 diana_brincovean diana_brincovean Buna ziua,sunt mama unei fetite de 10 ani hipoacuzie bilaterala grav accentuata cu certificat de handicap de la 3 ani si CES din 2013.Confom ordinului ... (vezi toată discuția)
Drepturi pentru copil cu handicap edelweiss67 edelweiss67 In masura in care se poate va rog din suflet.... spuneti-mi de ce drepturi beneficiaza un copil de 11 ani cu autism infantil, retrad grav si epilepsie, inscris ... (vezi toată discuția)
Alocatie de hrana edelweiss67 edelweiss67 Buna ziua Am o mare rugaminte. Fiul meu are 11 ani, este inscris in invatamantul special la domiciliu (cls II-a) si as vrea sa depun cerere pentru alocatia de ... (vezi toată discuția)