avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie de hrana
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie de hrana

Buna ziua
Am o mare rugaminte. Fiul meu are 11 ani, este inscris in invatamantul special la domiciliu (cls II-a) si as vrea sa depun cerere pentru alocatia de hrana si cuatumul alocat rechizitelor si imbracamintii. Unde trebuie depusa EXACT aceasta cerere.... Primarie sau Consiliul Judetean?
Acesta este modelul pe care ar trebui sa-l scriu....

CERERE

Către
Consiliul Judetean…………,

Subsemnata, …………………………………………………………….., domiciliată în localitatea …………, str. ……………………………….., nr…….. bl………., sc. ..,…. ap…….., jud. ………………., mama minorului …………….. ………………………………………………………………….., diagnosticat cu …………………………………………………………………………………………………………………. vă solicit analizarea situaţiei acestuia şi întocmirea actelor necesare pentru a beneficia de alocaţia zilnică de hrană pentru întreaga perioadă a anului şcolar, precum si contravaloarea “rechizitelor scolare, a cazarmamentului, a îmbrăcămintei si a încăltămintei” potrivit legislatiei in vigoare.
Minorul este înscris la Scoala……………………………………………………………………... clasa ……………. cu ………………………………………………………………………………………………………si se incadreaza in situatia ca este elev cu deficienta, scolarizat in invatatamant special , in grupa de varsta 7-14 ani.

Cuantumul alocatiei zilnice de hrana este de 16.60 ron/zi, iar valoarea drepturilor pentru rechizitele scolare, a cazarmamentului, a îmbrăcămintei si a încăltămintei este de 611 lei/an, conform Anexei de la Hotărârea nr. 904/2014, publicata in M. Of. 763/2014.
Potrivit ORDIN Nr. 5574 din 7 octombrie 2011, CAPITOLUL V, ART. 26
Mentionez ca am depus aceasta cerere si consiliului local Dej nr. reg 23250 din19.12.2014 la care neprimind raspuns timp de 60 de zile, am revenit cu o alta cerere cu nr .reg.3443din 18.02.2015. Am primit un raspuns in data de 24.02 2015 la aceasta cerere , care ma indreapta catre Consiliul Judetean.
De asemenea solicit ca raspunsul acestei cereri sa il primesc in scris in timpul legal.

La prezenta cerere ataşez :
-copie dupa orientare scolara
-copie după certificatul de handicap actual
- copie după diagnostic de la medicul specialist;
-copie după fişa medicală sintetică de la medicul de familie
- copiile actelor de identitate ale copilului şi părintelui
-copii dupa cererile si raspunsul primit de la consiliul local Dej
În speranţa unei rezolvări pozitive a cererii mele, vă mulţumesc anticipat!


Va rog spuneti-mi daca este bine si daca puteti sa-mi dati detalii in plus va sunt recunoscatoare.
Se pare ca autoritatile din Braila invoca lipsa fondurilor (am facut un demers anterior anul trecut) , dar as vrea sa cer raspuns scris si sa merg mai departe.
Sunt cheltuieli f mari carora nu le mai facem fata, iar puiul meu are in spate multe afectiuni ce ma motiveaza (autism, retrad grav, epilepsie sunt doar trei dintre ele :( )

Astept raspunsul dvs pentru care va multumesc din suflet.

Mariana S , Braila
Cel mai recent răspuns: edelweiss67 , utilizator 12:37, 11 Mai 2015
Cererea se depune la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.
Multumesc pentru raspuns.
Daca pe adeverinta de la scoala scrie..... "S-a eliberat prezenta pentru a-i servi la Consiliul Judetean"..... e gresit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi pentru copil cu handicap edelweiss67 edelweiss67 In masura in care se poate va rog din suflet.... spuneti-mi de ce drepturi beneficiaza un copil de 11 ani cu autism infantil, retrad grav si epilepsie, inscris ... (vezi toată discuția)
Ordin 5574/07.10.2011 diana_brincovean diana_brincovean Buna ziua,sunt mama unei fetite de 10 ani hipoacuzie bilaterala grav accentuata cu certificat de handicap de la 3 ani si CES din 2013.Confom ordinului ... (vezi toată discuția)
Sumele alocate pt copii din scolile speciale victor sorin victor sorin Buna ziua , Care sint normele ce privesc cuantumul sumeleor pt copi cu nevoi speciale si invata in scoli speciale ? Respectiv sumele pt hrana , rechizite etc ... (vezi toată discuția)