avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj sau nu????????
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj sau nu????????

Buna seara,
Numele meu este Alina. Anul trecut m-am casatorit si acum 2 saptamani am mers cu sotul meu,de comun acord, la starea civila pt a divorta. Ni s-a dat termenul pe 30 august pt pronuntare. Inainte de casatorie cu 1 an am achizionat o masina, cu banii mei din contul meu pe care il aveam de foarte mul timp inanite de a-l cunoaste pe sot, masina fiind pe numele de fata. Tin sa mentionez faptul ca noi nu mai locuim in aceeasi casa ci separat insa el mi-a luat o cheie de la masina si nu vrea sa mi-o dea, mai mult vine si ia masina de cate ori are nevoie, bazandu-se pe faptul ca politia i-a spus ca nu are ce sa ii faca. Vreau sa stiu daca are acest drept, adica sa se foloseasca de bunul meu peronal dobandit inainte de casatorie, in conditia in care eu nu sunt de acord si nici macar o procura pt a o folosi nu are???Cum este posibil acest lucru?? Acestui om i-am platit o suma foarte mare de bani, fara nici un fel de act care sa dovedeasca acest lucru( doar extrasul meu de cont si martori) pt a-si achita apartamentul si acum imi mai ia si masina.Chiar nu pot apela la autoritati pt a-l impiedica sa se foloseasca de masina??
Va multumesc anticipat
Cu stima,
Alina
Cel mai recent răspuns: alinatan , utilizator 11:17, 13 August 2012
Art. 210

Pedepsirea unor furturi la plângerea prealabilă

Furtul săvârşit între soţi ori între rude apropiate, sau de către un minor în paguba tutorelui său, ori de către cel care locuieşte împreună cu persoana vătămată sau este găzduit de aceasta, se urmăreşte numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Multumesc pt raspuns, eu am facut un apel prin 112 si cand au venit cei de la politie mi-au zis ca ei nu seab ga si nu au ce sa ii faca...Ce risca acest om daca ii depun plangere? chiar sunt disperata, dupa ce ca ma terorizeaza psihic cu amenintari si ca vine la mine, se mai foloseste si de bunul meu..
Trebuie sa deschideti proces de partaj la instanta daca nu va fi de acord sa luati autoturismul fara sa obtina nimic in schimb.

Bunul este comun conform legii si amandoi aveti drepturi egale.
Incercati sa va adresati la avocat pentru a demara demersurile legale necesare.
userul a precizat ca a cumparat masina din bani proprii cu 1 an inainteacasatriei, aotu fiind inmatriculat pe numele de fata. consider ca e bun propriu si nu are ce partaj sa faca pe masina.
poate doar cand prinde masina sa mearga la un service si sa schimbe incuietorile. in acest fel fostul sot nu mai poate veni sa ia masina cu cheia de rezerva cand doreste dansul. e cea mai simpla (dar ceva costisitor cat de cat) modalitate de a scapa de aceasta problema. doamna are interes sa se foloseasca numai dansa de bunul propriu al ei.
Da, este bun propriu.

In acest caz ar trebui depusa plangere penala la politie pentru abuz de incredere sau pentru furt ( depinde de mai multe lucruri).

Ar putea incerca si o actiune civila si sa execute apoi hotararea dar in penal ar merge mai repede.

Alte discuții în legătură

Imi poate lua masina? angiba angiba Am inceput formalitatile de divort,eu am o masina pe numele meu,dar si sotul are cheie,poate sa imi ia masina?Si daca o ia ,pot sa il reclam sau ce sa ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere? sarperosu sarperosu Buna ziua. Am o problema si doresc sa stiu daca am vre-un castig de cauza sau nu. Eu am fost casatorita cu sa spunem X, care are o sora Y si care ne-a dat ... (vezi toată discuția)
Partaj, cu recunoașterea bunului dobândit pe timpul căsătoriei Ineu Ineu Bună ziua m-am căsătorit cu soțul meu în anul 2011,eu am avut un imobil, mașina, alte bunuri, în anul 2015 mai am înstrăinat imobilul , cu suma cu ... (vezi toată discuția)