avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma

Buna ziua,

Imi puteti spune care sunt pasii pentru infiintarea unei societati care se va ocupa cu achizitii intracomunitare si vanzare?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 10:00, 22 August 2012
Pasii sunt aceeasi pt orice societate. Difera doar obiectul de activitate. In primul rand va trebui sa stabiliti asociatii, administratorii, obiectul de activitate, capitalul social, sediul societatii si sa redactati actul constitutiv. Actele pe care trebuie sa le depuneti la Registrul Comertului le gasiti e site-ul www.onrc.ro. Pentru redactarea actelor si formalitatile la Registrul Comertului veti avea nevoie de un avocat.
Nu aveti nevoie absoluta de un avocat in redactarea actelor si indeplinirea formalitatilor cu privire la inregistrarea unei societati. Modele de acte constitutive gasiti pe site-ul Registrului Comertului. Documentele necesare le gasiti in sectiunea formalitati - persoane juridice - punctul 1. Daca doriti puteti solicita contra cost ajutorul serviciului de asistenta din cadrul Registrului Comertului pentru redactarea documentelor.
Cu privire la efectuarea de prestatii de servicii, achizitii si livrari intracomunitare, dupa infiintarea societatii este necesar sa va inregistrati in Registrul Operatorilor Intracomunitari - baza legala art. 158 indice 2 Cod fiscal.
Exista cumva, pe undeva, un set de pasi care trebuiesc indepliniti? Ceva de genul, merg la banca sa depun capitalul social, apoi merg la ONRC sa depun teancul de formulare, apoi ma intorc la banca, ... etc?

Va multumesc,
Nu va poate face nimeni programul ...Pe site-ul registrului comertului va sunt precizate documentele pe care trebuie sa le aveti. Cu privire la depunerea capitalului la banca va este necesara rezervarea de denumire si actul constitutiv semnat de asociati / asociatul unic.
Din practica personala pasii ar fi urmatorii: ( vorbind de un SRL cu 1 asociat /administrator)
1. Registrul comertului pentru rezervarea de denumire
2. notar- declaratie ca indepliniti conditiile legale de asociat si ca acceptati mandatul de admin, + specimenul de semnatura.(sa aveti la dvs rezervarea de denumire)
3Intocmiti contractul de comodat pentru sediul societatii
4intocmiti actul constitutiv
5 banca pentru depunerea capitalului social ( sa aveti actul constitutiv si rezervarea la dvs.)
6 Registrul comertului cu toptanul de acte indosariate
-Cererea de inregistrare
-rezervarea,
- capitalul,
-actul constitutiv,
-specimenul,
-declaratia,
-contractul de comodat -care va fi insotit copii de pe actele de proprietate,
-declaratiile de autorizare (Decl 1 - nu desfasurati activitati, Decl 2 autorizati activitati la sediu)
- cererea de inregistrare a documentului care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinatie de sediu social si de eliberare a certificatului pentru spatiul cu destinatie de sediu social
- timbre fiscale in valoare de 4 lei
si bineinteles cu banii 350-450 lei....:D
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 August 2012
leuca_luminita, utilizator

Alte discuții în legătură

Infiintare srl omaree omaree Buna ziua! Am doua intrebari, daca ma poate ajuta cineva cu niste raspunsuri, as fi mai mult decat recunoscatoare. 1. Care sunt pasii care trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unui srl pegas pegas buna seara as dori sa stiu urmatoarele: -pasii care ar trebui urmati pentru infiintarea unui srl,cu toate activitatile permise de lege: -costurile finale ... (vezi toată discuția)
Infiintare societate alina_cj alina_cj Ce costuri implica infiintarea unei societati? la acte ma refer... (vezi toată discuția)