avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Firma care ma deranjeaza cu zgomotul
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Firma care ma deranjeaza cu zgomotul

Buna seara,

Am facut petitie la Garda de mediu pentru ca o firma de prelucrarea a lemnului care are sediul vecin cu locuinta parintilor mei, ii deranjeaza foarte mult cu zgomotul.
In urma sesizarii mele, au venit cei de Agentia de protectie a mediului si au inregistrat nivelul zgomotului in conditiile in care patronul a refuzat sa puna in functiune vre-un utilaj, argumentand ca nu exista legislatie in vigoare care sa-l oblige sa face acest lucru!
Este adevarat ce zice acest patron?!!
Ce lege se aplica in aceste cazuri?

Va multumesc.



Ultima modificare: Luni, 13 August 2012
Ares-3, moderator
Ii chemati pe cei de la Garda de Mediu atunci cand cei de la firma lucreaza.
Am facut si asa ceva, dar crezi ca au vrut sa vina?! au fost spaguiti astia de patron! ca de ce credeti ca i-au eliberat autorizatia de mediu!?
Ultima modificare: Luni, 13 August 2012
ContSters219511, utilizator
Scrieti la centru, la Bucuresti, daca sunteti din provincie.
Eu personal nu stiu sa existe vreo lege in care sa fie reglementat nivelul zgomotului maxim produs de o firma/ persoana, zgomot pe care sa il resimtim in domiciliu.
La noi in Romania se dau legi fara procedura de aplicare.
In lege zice simplu ,,deranjarea linistii si ordinii publice" dar cine stabileste daca e liniste sau galagie, cine stabileste de la ce nivel se poate considera deranj, etc? Aceste lucruri sunt lasate la latitudinea celui ce aplica legea, iar neavand un reper echidistant, oricand se va lua o masura, cineva va fi nemultumit. Aplicare legii dupa ureche denota subiectivism or atunci cand aplici legea trebuie sa fii obiectiv.

Ultima modificare: Luni, 13 August 2012
Ares-3, moderator
Am scris si la minister si mi-au dat raspuns ca problema mea a fost trimisa spre solutionare in teritoriu, adica tot la Deva, cu toate ca le-am explicat clar ca aici s-a facut acest abuz prin inregistrea zgomotului fara a pune in functiune toate utilajele)! Nici macar nu mi-a explicat ce lege reglementeaza masurarea nivelului zgomotului!
Din cate am inteles sunt niste norme metodologice care, dupa cum spuneti si d-vs, is aplicate dupa bunul plac al celor care vin sa ia masuratori! halal legislatie! Cu cat spaga e mai mare, asa se aplica mai eficient in favoarea celui care o da!
Chiar nu exista o lege in acest sens?!!!!!!!!!


Ultima modificare: Luni, 13 August 2012
ContSters219511, utilizator
Exista " limite maxime de zgomot admisibil, reglementate de ordinul Ministrului Sănătătii 536 din 23 iulie 1997. Zgomotul exterior se măsoară la 3 metri de peretele exterior al locuintei si trebuie să fie mai mic sau egal cu 50 de decibeli. Noaptea, limitele maxim admise pentru nivelul de zgomot se reduc cu 10 decibeli - maximum 40 afară, maximum 25 decibeli în casă. Autoritatea statului care întocmeste buletinele sonometrice este Garda de Mediu, care trebuie sesizată în cazurile în care cetătenii consideră că aceste nivele maxim admise de zgomot sînt depăsite“- asta e raspunsul unei primarii la o sesizare a cetatenilor privind o reclama sonora.

Plangeti-va si dvs si la primarie si la politie, inca de cateva ori la mediu, la directia de sanatate publica.
Insistati totusi la mediu, or avea si inspectorii aia un sef.
Ultima modificare: Luni, 13 August 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Vecinul(srl) ma deranjeaza cu zgomot ContSters219511 ContSters219511 Buna ziua, O societate comerciala si-a deschis anul trecut un atelier de tamplarie in imediata vecinatate a locuintei parintilr mei. Noi am facut o sesisare ... (vezi toată discuția)
Zgomot gradinita sefu2509 sefu2509 Buna dimineata, Locuiesc intr-un apartament situat deasupra unei gradinite de stat in sectorul 2. Zgomotul de la aceasta gradinita este infernal. M-am ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice! dorinnovac dorinnovac Sunt casatorit de 3 ani si locuim intr-un apartament situat in vecinatatea unei case cu o curte comuna, aici locuiesc 3 familii din care una creste caini! Acum ... (vezi toată discuția)