avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice atributiile juristului
Discuție deschisă în Achiziţii publice

atributiile juristului

Intr-o procedura de achizitie publica, la finalul acesteia, juristul institutiei trebuie sa si intocmeasca contractul de atribuire sau doar sa-l vizeze de legalitate?
Este una din atributiile persoanei desemnate cu achizitiile publice si aceea de a intocmi contractul final pe care apoi sa-l dea la vizat la contabilitate si juridic?
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 20:22, 14 August 2012
Depinde cum este specificat in fisa postului. Daca are ca atributie redactarea contractelor si a altor documente privind achizitiile publice este obligat sa il intocmeasca, daca nu, nu este obligat. De vazut si atributiile persoanei desemnate cu achizitiile publice.
Va multumesc pentru atentia acordata intrebarilor mele.
Ma intrebam daca exista vreun act normativ-Ordonanta ce priveste achizitiile publice, in care sa fie acest lucru specificat.
O alta intrebare ar fi urmatoarea: care sunt atributiile consilierului juridic dintr-o institutie in ceea ce priveste o achizitie publica? Poate el viza de legalitate un contract fiind in acelasi timp si membru in comisia de evaluare a ofertelor?
Ultima modificare: Marți, 14 August 2012
aleodor27, utilizator
din pct. meu de vedere este chiar o obligatie a consilierului juridic. daca nici asupra prevederilor unui contract nu-si exprima parerea atunci care mai este rolul lui. cat despre prezenta in comsia de evaluare a unei persoane cu specializare juridica raspunsul este da. chiar este recomandat ca in activitatea sa comisia de evaluare sa fie sprijinita de o persoana cu pregatire de specialitate intrucat ofertele depuse in cadrul procedurii presupun nu doar aspecte tehnice/financiare ci si juridice. In practica, doar institutiile mari recurg la numirea in comisia de evaluare a mai multor specialisti, juristi, economisti. Singura atributie explicita prevazuta pt. compartimentul juridic de catre hg 925 o reprezinta avizul asupra notei justificative privind alegea procedurii de atribuire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilierul juridic - refuz a participa in comisia de evaluare achizitii publice. viorell2004 viorell2004 Consilierul juridic poate fi numit mebru in comisia de valuare pentru atribuirea unui contract de achizitie publica daca nu este specialist in domeniul ... (vezi toată discuția)
Participare consilier juridic in comisia de evaluare ione_scu ione_scu Spuneti-mi va rog, vi se pare normala participarea consilierului juridic in comisia de evaluare a ofertelor? In cazul meu, eu sunt singurul consilier juridic ... (vezi toată discuția)
Membri comisie licitatie publica pentru atribuþii contracte achiziþii publice sorinaccio sorinaccio Bună ziua , Aş dori să ştiu dacă unul sau mai mulţi consilieri locali , respectiv Comisia Economică din cadrul Consiliului Local pot face parte ca ... (vezi toată discuția)