avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Eroare revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Eroare revisal

Buna ziua,

Intampin urmatoarea problema, am un angajat cu data 12.04.2012, am transmis revisalul dar se pare ca am ales un fisier gresit, acuma cand am intrat din nou pe inspectiamuncii.ro am observat la raport preluari ca acest salariat nu imi apare in lista respectiva. Am trimis revisalul pentru ca urmeaza sa mai angajez 2 pers de luni si l-am trimis acuma, akma apare inreg si persoana respectiva angajata in aprilie!!!

imi poate spune cineva ce este de facut? Sa merg la ITM sa rezolv problema respectiva? Ce amenzi risc :((
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:39, 17 August 2012
Incercati sa sunati / mergeti sa vorbiti cu ei. Poate fi o eroare care nu neaparat se va solda cu amenda.
Practic, dvs v-ati indeplinit la momentul respectiv doar una din obligatii legate de Revisal si anume completarea, nu si transmiterea, intrucat se poate verifica de cei de la ITM introducerea in termenul corect a noului contract de munca. Dar daca nu ati trimis fisierul e intr-adevar mai problematic...Evident ca acum, cand ati introdus o alta modificare, angajatul din 12.04 apare si el.
Eu dupa ce transmit, imi notez codul de incarcare si accesez ultimele modificari trimise tocmai pentru a verifica daca s-au operat sau nu modificarile. Ce-i drept e ca actele aditionale de modificare de salar si precum si altele nu se pot vizualiza, dar noile contracte, incetarile si alte situatii se vad cu usurinta si in acest fel ma pot verifica.
Nu cred ca trebuie sa va alarmati prea mult ... parerea mea este ca nu are rost sa anuntati ITM-ul de eroare facuta... dpdv legal sunteti pasibil de sanctionare contraventionala avertisment sau amenda.
deci in acee luna eu am mai avut o modificare a revisalului in data de 04 aprilie, iar eu in data de 11 cand at trnsmis revisalul practic am trimis fisierul dina data de 04. Acuma nu stiu ce este de facu, sa astept, poate se sesizeaza ei si vin in control sau sa merg eu sa vad daca se poate rezolva :(( Aveti idee cat ar fi aceea amenda, la salarul ce il iau in firma si fac si conta si angajari nu se merita :( Va multumesc pentru sfaturi.
ITM-ul nu se auosesizeaza .. ei pot veni in control doar in urma unor sesizrai sau cand au campanie de control ..

Amenda este destul de mare poate duce pana la 10.000 lei ... pentru ca dau o interpretare gresita prevederilor legale .. in loc sa sanctioneze netransmiterea in termen , sanctioneaza ca si cum ar fi vorba despre o netransmitere ,ceea ce ar fi echivalentul amenzii pentru munca la negru.

Alte discuții în legătură

Bună ziua, daca am încheiat un contract de munca si nu l-am ... larisaflory larisaflory Bună ziua, daca am încheiat un contract de munca si nu l-am transmis la revisal tot in aceiasi zi ce sancțiuni contravenționale primesc,am avut control ... (vezi toată discuția)
Neinregistrare contract in revisal lilianatatar lilianatatar Ce sanctiune primesc daca nu am inregistrat doua contracte in revisal si nu le-am transmis ? am o intarziere de trei zile si tocmai acum au venit in control de ... (vezi toată discuția)
Registrul salariatilor sofishoestrend sofishoestrend in cazul daca am semnat si am inregistrat in registrul electronic contractul de munca inaintea inceperii activitatii cu o zi,iar acesta a fost transmisa ... (vezi toată discuția)