avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... posibilitate cumparare drept proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

posibilitate cumparare drept proprietate

buna ziua, doresc prin bunavointa unor specialisti sa cunosc daca: exista posibilitatea legala de a intra in posesia unui apartament, care are in clauza interdictia de a fi vandut 5 ani.

mai precis, un apartament pe care chiriasul il are de la anl, in momentul cumpararii de catre el, trebuie sa il pastreze in proprietate 5 ani, dupa care are dreptul sa/l vanda.

eu pot cumpara dreptul de proprietate, sau ceva de genul acesta desi el apare la anl ca si cumparator, in actul de la notar sa am dreptul total asupra apartamentului?

vanzatorul sa nu poata vinde latei persoane apartamentul in aceasta perioada de 5 ani, pana expira clauza?

am rugamintea de a-mi fi explicat procedeu de achizitie de catre un spacialist.

cu multumiri Dan.

Cel mai recent răspuns: Alexandru Popescu , Avocat 16:16, 18 August 2012
in acei 5 ani nu puteti achizitiona apartamentul respectiv, interdictia de vanzare, fiind mentionata in cartea funciara a imobilului.
Daca doriti sa aveti certitudinea ca dupa acesti 5 ani veti cumpara dumneavoastra apartamentul si nu il va vinde unei alte persoane, puteti incheia un antecontract de vanzare-cumparare in cadrul caruia veti mentiona ca data perfectarii contractului de vanzare-cumparare se va face dupa expirarea acelor 5 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare xdxx xdxx cum fac sa cumpar un apartament de la o persoana x care a cumparat respectivul apartament de la o firma de constructii care a lucrat in colaborare cu primaria ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare apartament neintabulat mira08 mira08 Buna ziua. Promblema pentru care vreau sa va cer sfatul este urmatoarea. In urma cu mai multi ani am incheiat un antecontract de vanzare cu cumparare cu ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare-cumparare vivinka vivinka Buna ziua! Avem un proprietar al unui imobil cumparat prin Legea 112 / \'95 si o are in folosinta de 5 ani. Potrivit legii 112 el nu poate vinde casa timp ... (vezi toată discuția)