avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare

cum fac sa cumpar un apartament de la o persoana x care a cumparat respectivul apartament de la o firma de constructii care a lucrat in colaborare cu primaria iar in contractul de vanzare cumparare e stipulata o clauza prin care persoana x nu poate instraina apartamentul timp de 5 an?.nu exista nici o cale prin care sa incheiem un antecontract.?persoana x a achitat integral apartamentul cu banii jos fara credit ipotecar iar apartamentul nu are nici un litigiu
Cel mai recent răspuns: ContSters53762 , utilizator 01:01, 30 Mai 2008
Din cate vad primul transfer s-a facut tot impotriva acestei interdictii... Puneti vanzatorul sa obtina acceptul primariei atat pentru primul transfer, cat si pentru cel catre dvs.
Cred ca e o chestie gen ANL sau locuinta cu regim special sau pt tineri, construite in "colaborare" (tb cine e primul vanzator si practic primul proprietar) de primarie cu firma de constructii, cu locuinte ce nu pot fi instrainate decat dupa trecerea acelui termen de 5 ani.
Glumind v-as putea recomanda asa ca o prima solutie sa faceti un antecontract sa achitati integral pretul vanzarii, sa stabiliti un termen pt vanzare peste 5 ani si cu acordul ambelor parti sa faceti o notare la CF privind interdictia lui x de a vinde cam tot 5 ani; asta fiind o "interdictie la interdictie".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Finantari tineri casatoriti DanielaMihaela DanielaMihaela Banuiesc ca asta e vesnica intrebare a tinerilor casatoriti : exista vre-un ajutor din partea primariilor sau vre-un program de finantare europeana pentru ... (vezi toată discuția)
posibilitate cumparare drept proprietate dan2014 dan2014 buna ziua, doresc prin bunavointa unor specialisti sa cunosc daca: exista posibilitatea legala de a intra in posesia unui apartament, care are in clauza ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am un apartament achiziționat prin credit ipotecar ... stefanmcm10 stefanmcm10 Buna ziua. Am un apartament achiziționat prin credit ipotecar Prima Casa. Conform regulilor acestuietip de credit, apartamentul se poate înstrăina foar ... (vezi toată discuția)