avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Deplasare in interes de serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Deplasare in interes de serviciu

Lucrez la o biblioteca in comuna si recent s-a infiintat o noua biblioteca in satul vecin unde merg si acolo de 2 ori pe saptamana cu program de 8 ore. Problema este ca juristul de la primarie nu este de acord cu situatia in care am cerut sa mi se deconteze drumul.Distanta este de 4 km si merg cu microbuz particular unde platesc bilet. Conform HG. 1860/2006 la cheltuieli de transport in cadrul localitatii nu inteleg de ce satul vecin nu este al localitatii din moment ce apartine de comuna.Biblioteca din satul vecin este subordonata consiliului local . Mentionez ca fac naveta din alt sat ca sa vin la serviciu la comuna si de aici plec la biblioteca nou infiintata .In opinia mea deplasarea la biblioteca noua este in interes de serviciu din moment ce primarul a semnat ca este de acord cu programul de functionare a noii biblioteci
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:22, 22 August 2012
Potrivit art.5 din Anexa la Hg nr.1860/2006, persoana aflată în delegare sau detaşare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă primeşte o indemnizaţie zilnică de delegare sau de detaşare de 13 lei, indiferent de funcţia pe care o îndeplineşte şi de autoritatea sau instituţia publică în care îşi desfăşoară activitatea.
Stimata doamna nu stiu sa va dau un raspuns legal insa dupa opinia mea nu cred ca aveti dreptate. Inteleg ca si la postul din localitate faceti naveta si nu va deconteaza. Deci implicit acolo unde mergeti doua zile pe saptamana este tot locul dumneavoastra de munca. Eu sunt in aceeasi situatie. Vin zilnic la serviciu cu microbuzul ,la o distanta de 6 km de oras, si angajatorul nu are obligatia sa-mi asigure transportul.
Decontarea transportului este posibila daca este reglementata in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.
Problema este ca trebuie obligatoriu sa trec pe la primarie sa semnez condica de prezenta si apoi sa plec mai departe cu alt mijloc de transport in satul vecin. Deci eu nu vin de la domiciliu si plec direct la biblioteca vecina. Aici ma deranjeaza pe mine in legatura cu transportul.Ceilalti colegi cand se deplaseaza in interes de serviciu isi iau delegatii dar eu unde sa le stampilez daca unitatea este subordonata Primariei?
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2012
Venetia, utilizator
Acest aspect trebuie sa-l discutati cu Primaria respectiva sau sa faceti o solicitare catre Consiliul Local ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deplasare in interes de serviciu Venetia Venetia Buna ziua.Poate cineva sa ma lamureasca in legatura cu deplasarea in interes de serviciu.M-am adresat Consiliului Local si acestia s-au dat acordul inca din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de delegare privind alegerile locale 2012 Jayr Jayr Buna! Pot beneficia de indemnizatia de delegare conform art.2 alin.(12) din Legea 67/2004, daca sunt functionar public in cadrul unei primarii (deci angajat) ... (vezi toată discuția)
Diurna... petre32 petre32 Stimate domn/doamna, Lucrez la o companie privata de 3 luni, semnarea contractului s-a facut cu doua saptamani inainte de inceperea activitatii. Activitatea ... (vezi toată discuția)