avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Indemnizatia de delegare privind alegerile locale 2012
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Indemnizatia de delegare privind alegerile locale 2012

Buna! Pot beneficia de indemnizatia de delegare conform art.2 alin.(12) din Legea 67/2004, daca sunt functionar public in cadrul unei primarii (deci angajat) iar eu am domiciliul intr-o alta localitate (30 km distanta de acest loc de munca) si sunt presedintele biroului electoral de circumscriptie care are sediul la primarie, adica la locul meu de munca ? Fac naveta zilnic. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 17:19, 25 Aprilie 2012
nu, nu puteti, pentru ca, nu sunteti delegat nicaieri, cititi prevederile legii nr.188/1999 referitoare la delegarea functionarilor publici. in alta ordine de idei, art.2 al legii nr.67/2004, are numai 2 aliniate...insa, ca idee, veti putea beneficia,conf. hg.142/2012, de decontarea transportului zilnic, veti lucra 2 ore/zi la institutia in care va desfasurati activitatea, si veti fi platit 8, plus 6 ore/zi de activitate la circumscriptia electorala. :)
Permiteti-mi sa va contrazic. Cititi cu atentie art.2 in special alin.12 din HG nr.142/2012. Indiferent unde ai locul de munca atat timp cat faci parte dintr-un birou electoral ai si alte drepturi.
corect....h.g. 1860/2006, prevede la art. 9 ca "persoana aflată în delegare sau detaşare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă primeşte o indemnizaţie zilnică de delegare sau de detaşare de 13 lei, indiferent de funcţia pe care o îndeplineşte şi de autoritatea sau instituţia publică în care îşi desfăşoară activitatea."
cand am postat...traiam cu senzatia ca e vb de 50 Km, insa, dat fiind ca distanta e 30 Km, veti primi si indemnizatia de delegare, in cuantum de 13 lei/zi. :)
Uu domiciliez, intr-adevar, in alta localitate.
Art.9 din HG 1860/2006 face referire la persoana aflata in delegare/detasare intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 5 km de localitatea in care isi are locul permanent de munca.
Ori, in cazul meu locul permanent de munca este acelasi cu cel in care imi desfasor activitatea de presedinte.
Deci, sa inteleg ca voi beneficia si de indemnizatia de delegare de 13 lei/zi, chiar daca locul meu de munca este acelasi cu sediul biroului electoral de circumscriptie ?
da, pentru ca, nu sunteti la locul de munca, ci veniti de acasa, pentru activitatea la biroul de circumscriptie. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegare daniiel daniiel Salut! Am fost delegat de aproximativ 3 luni, in acelasi oras, la o alta societate. Daca delegarea se dispune in acelasi oras, pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Acordarea indemnizatiei de delegare ypc ypc Sunt trimis in delegare in localitatea de domiciliu ; mentionez ca am viza de resedinta in alta localitate pe un an de zile , acolo si locuiesc de fapt cu ... (vezi toată discuția)
Diurna functionari publici anisoarailiuta anisoarailiuta Suntem mai multi functionari publici dintr-o institutie care mergem in fiecare zi lucratoare, pentru operioada de 3 luni, la cursuri de perfectionare într-o ... (vezi toată discuția)