avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... DECLARATIA 112 PENTRU ASOCIATII DE PROPRIETARI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

DECLARATIA 112 PENTRU ASOCIATII DE PROPRIETARI

Cum declar in decl 112 zilierii? Daca am si administratorul pun suma impozitelor pe 1 singura decl 112 sau fac pt fiecare decl 112? Daca am depus pe 10.08 decl 100 pt femeia de serviciu care e ziliera si pt administrator 112 trebuie sa fac 710 si sa fac rectif la decl 112? Cum e corect?

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:19, 26 August 2012
Asociatiile de proprietari nu pot avea zilieri. Acestia sunt muncitori cu ziua, trecuti intr-un registru al zilierilor. Zilierii sunt angajati de acele unitati de productie care au o activitate sezoniera - in agricultura, in constructii.

Asociatiile de proprietari au:
- contract de mandat pentru presedinte, cenzor ales dintre membrii asociatiei sau alte activitati pe care le indeplinesc membrii alesi de AG sa presteze diferite lucrari permanente sau pentru activitati permanente;
- contracte de munca cu timp partial de munca pentru administrator, ingrijitori (femeie de serviciu), contabil sau pentru alte activitati....si pe care comitetul executiv ii angajeaza.
- conventii civile pentru activitati nepermanente si care presupun ca aceste activitati sa fie limitate in timp.

Pentru toate aceste tipuri de conttract se declara veniturile in decl.112 la sectiunea A (contracte de mandat si contracte de munca) si in sectiuneaC pentru conventii civile.
Asociatia de proprietari depune o singura decl.112 lunar sau trimestrial in functie de cum s-a facut mentiunea in formularul 010 de la ANAF, toti angajatii si indemnizati sunt descrisi in Anexa 1.1 a acestei declaratii, fiecare in parte.
Ultima modificare: Vineri, 24 August 2012
elga50, moderator
Tata are ca zilier femeia de serviciu care e trecuta in registrul de zilieri. Cum o trec in 112? Pe A sau c?
Este ilegal! Cititi legea zilierilor si vedeti ca femeia de serviciu nu se incadreaza la niciuna din activitatile zilierilor!
Ce este tatal dv. de are zilieri?
Tata este administrator

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari poate angaja zilieri eliasav eliasav Asociatia de proprietari poate angaja zilieri pentru executarea unor lucrari ocazionale? Exemplu: zugravirea scarii blocului. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Cum sa procedez in registrul de casa migaste migaste Sunt administrator, avem un restantier care nu are venituri corespunzatoare si are datorii mari la asociatie; fiind un om priceput s-a hotarat sa presteze ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari marryradu marryradu CUM DECLAR ZILIERII IN DECL 112? DACA IN 112 MA AM SI ADMINISTRATORUL PUN SUMA IMPOZITELOR SAU CUM FAC? FAC 2 DECL 112 UNA PT ZILIER SI UNA PT DMINISTRATOR? (vezi toată discuția)