avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii 

Forum Discuţii juridice Executare silită obligatia de a face
Discuție deschisă în Executare silită

obligatia de a face

in urma unui proces am obtinut o sentinta judecatoreasca prin care o societate comerciala era obligata la executarea unui proiect (pt care avusesem un contract) .Incercand s-o pun in executare executorii mi-au spus ca nu au cum s-o oblige l-a executarea acestuia.Mai mult nici cheltuielile de judecata nu le-am recuperat pt ca nu avea nimic. Ce-as mai putea face?
Cel mai recent răspuns: moraru alexandru , utilizator 09:08, 19 Ianuarie 2010
Este normal. Executorul nu poate sili o persoană să facă ceva.

Pe de altă parte, codul civil ne lămureşte. În caz de neîndeplinire, obligaţia de a face se preschimbă în dezdăunări. Trebuia să cereţi instanţei să dispună plata daunelor rezultate din neîndeplinirea obligaţiei contractuale. Încă nu e tîrziu.
Buna ziua,

cautati alt executor. daca citeste Codul de procedura Civila va va ajuta.

av. Boncu
am fost la mai multi executori.In ce priveste plata daunelor este clar ca nu o sa aiba ce executa din moment ce nu a avut ce executa pentru acoperirea cheltuielilor de judecata la care fusese obligata.Oare ce s-ar intampla daca as cere falimentul?Precizez ca pe langa sentinta civila am facut si plangere penala pt inselaciune dosarul fiind in instanta .
Buna ziua,

pai atunci este cu totul altceva. Inteleg ca este o firma care nu are bunuri si nici lichiditati...
In acest caz nu prea mai sunt mijloace de constrangre...
Falimentul poate fi o soluitie. Mai ales ca in cadrul acestei proceduri se poate atrage raspunderea patrimonila a administratorului, caz in care ar putea deveni mai interesat sa va rezolve problema. Incercati falimentul.

av. Boncu
in cadrul procedurii de faliment in afara de atragerea raspunderii personale a administratorului exista si un fond de risc constituit anterior pt asemenea cazuri deoarece cred ca raspunderea personala a administratorului va fi tocmai latura civila a dosarului penal.

Alte discuții în legătură

Executare cu angajarea raspunderii administratorului Borza Borza Buna. In calitate de creditor am de recuperat o suma importanta de bani de la o societate comerciala. Am hotararea definitiva irevocabila si investita. ... (vezi toată discuția)
Procedura simplicata a falimentului ramona_stefan ramona_stefan la ce anume se refera termenul de \" procedura simplificata a falimentului\"? in caz de executare silita, ANAF-ul are dreptul de a pune sechestru pe bunurile ... (vezi toată discuția)
Suspendare procese in faliment redstyle redstyle buna ziua ! daca administratorul imputernicit al unei societati comerciale care a fost declarata de curand in faliment , are un proces penal pe rol cu o ... (vezi toată discuția)