avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... credit la BRD
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

credit la BRD

Buna ziua,tatal meu a luat un credit de la BRD,pe care nu a apucat sa il mai restituie pt ca in iunie ,anul trecut a decedat.Acum cei de la BRD o suna pe mama si ii spun ca daca nu ii restituie ,o sa ii ia casa. Casa e pe numele amandourora,ei nefiind casatoriti legitim,i-au spus ca nu conteaza,atata timp cat are mostenitori. Ar trebui mama sa-si faca griji? Sfatuiti-ma va rog frumos.... Va multumesc
Cel mai recent răspuns: corasa , utilizator 16:12, 29 August 2012
brd-ul face asigurari la credite de pe vremea cand nimeni nu facea...
cititi contractul de imprumut...nu cred ca datorati ceva
asigurarea e tot la subsidiara brd..
la succesiune vin următorii : mama dvs. și toți succesori în viață.În cazul dvs. : 1) sucesiunea va reprezenta doar cota de 1/2 din casă, adică cea a tatălui dvs..Mama dvs are deja în act cealaltă parte.Mama dvs. are dreptul la cota de 1/4 din 1/2 a casei.Cota de 1/3 din cota parte de 50% din casă vă revine dvs.Dacă acceptați moștenirea cu activul, automat sunteți obligat să preluați și pasivul : eventualele datorii ale tatălui dvs.Le puteți lua în aceeași cotă parte cu mama dvs. ca și activul.Banca vă poate ataca pentru nereturnarea restului de credit în acest punct forte pt. ea.
Da, ar trebui sa isi faca griji, pentru ca chiar daca parintii dvs. nu au fost casatoriti (asa am inteles din ceea ce ati scris), caz in care mama nu are nimic cu mostenirea tatalui dvs. (ar fi mostenitoare numai daca exista un testament pentru mama necasatorita cu tatal dvs.), banca trebuie sa isi recupereze banii imprumutati. Iar daca mostenitorii nu platesc acele rate, atunci este normal ca banca sa execute bunurile celui decedat, bunuri in care se afla si casa construita impreuna cu mama dvs.

Cu alte cuvinte, pe banca nu o intereseaza daca ei au fost sau nu casatoriti, banca isi va recupera banii pentru creditul neachitat din bunurile tatalui.
Si daca nu exista alte bunuri ramase in urma decesului tatalui decat acea casa in care mama dvs. este coproprietara, banca va cere executarea silita a casei.


Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
Ariel_tm, utilizator
Pentru n53:
Atentie! Daca cei doi parinti nu au fost casatoriti, mama nu este mostenitoare legala. Eventual poate fi mostenitoare legatara, daca tatal a lasat testament pentru ea.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.6 din Regulament
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
nu,nu au fost casatoriti,deci sa inceapa sa plateasca ratele?

Alte discuții în legătură

Mostenire sot si copil dintr-o alta casatorie Ppa Ppa Am o situatie spun eu un pic speciala si as dori sa stiu care sunt drepturile fiecaruia in cazul decesului sotului pentru a evita orice fel de hartuire in ... (vezi toată discuția)
Drept mostenire locuința ipotecata si alte bunuri carinan carinan Se da următoarea situație: un domn căsătorit a decedat. Nu a avut frați sau surori, tatăl a decedat. Are numai mama, soție si multi unchi, mătuși si ... (vezi toată discuția)
Executate silită între bancă (bancpost) și moștenitor cu acte în regulă... antoniofacaldo antoniofacaldo Am o rugăminte la dvs.dacă mă puteți ajuta cu un raspuns profesionist: speța este în felul următor: părinții mei au decedat mama în ian.2011 și ... (vezi toată discuția)