avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Numele completat gresit in PV
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Numele completat gresit in PV

Am luat o amenda pentru depasirea vitezei dar cand sa o platesc am vazut ca in PV agentul mi-a gresit prenumele in loc sa il treaca pe al meu l-a trecut pe cel al tatalui meu (probabil a citit gresit in buletin restul actelor sunt pe numele meu) deci in PV apare o persoana care nu exista pt ca este trecut numele tatalui meu si CNP-ul meu. Am sanse sa castig daca fac contestatie? Pot sa trimit prin posta cererea de chemare in judecata si sa cer judecarea in lipsa eu sunt din Timis iar amenda am luato in Valcea. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Șerban Adrian Nicolae , utilizator 16:55, 8 Februarie 2022
Este recomandat sa platiti amenda in termenul de 48 ore daca beneficiati de acea reducere de 50%.
Impotriva procesului verbal se face o plangere contraventionala la judecatoria in raza careia a fost constatata fapta.
Plangerea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire (de recomandat) si se poate solicita judecata in lipsa.
Faptul ca numele contravenientului este gresit este un motiv de nulitate absoluta.
Referitor la sansele de "a castiga" va pot spune ca sunt mari daca exista aceasta eroare.
Trebuie sa faceti proba acestei erori prin atasarea unei copii dupa CI-ul dumneavoastra si procesul verbal.
Prin actiune trebuie sa solicitati anularea procesului verbal de contraventie si obligarea paratei la returnarea sumei de bani platite in termenul respectiv de 48 ore.
Parerea mea este ca sansele dvs de a castiga tind spre 0 daca va bazati doar pe aceasta "greseala "a agentului constatator.
In practica se foloseste acest procedeu de a mentiona prenumele tatalui integral , si nu doar initiala , in cadrul procesului verbal de contraventie , pentru o identificare mai precisa a persoanei faptuitorului . Personal, cate PVC-uri intocmite de Politia rutiera am vazut , toate erau intocmite astfel.
foleanupaul a scris:

Faptul ca numele contravenientului este gresit este un motiv de nulitate absoluta.
Referitor la sansele de "a castiga" va pot spune ca sunt mari daca exista aceasta eroare.


hmu Alin a scris:

(...)agentul mi-a gresit prenumele(...)


aceasta eroare este motiv de nulitate relativa si nu absoluta si nu va duce la anularea procesului verbal de contraventie.

nulitate absoluta este atunci cand lipsesc cu desavarsire numele contravenientului, al agentului, semnatura agentului, locul faptei.

www.avocatnet.ro/content/art...
Multumesc pentru raspunsuri.
Este trecut numai prenumele tatalui meu, nu impreuna cu al meu.
Ultima modificare: Marți, 28 August 2012
hmu Alin, utilizator
[qui-a gresit prenumele in loc sa il treaca pe al meu l-a trecut pe cel al tatalui meu (probabil a citit gresit in buletin

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for... ]

Potrivit OG 2 /2001 conditia cu privire mentionarea exacta a numelui si a prenumelui nu este expres prevazuta drept cauza de nulitate relativa a PVC

Asfel la art 16 se spune ca PVC trebuie sa cuprinda :
datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca ale contravenientului; descrierea faptei contraventionale cu indicarea datei, orei si locului in care a fost savarsita, precum si aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia; indicarea societatii de asigurari, in situatia in care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie; posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea.

Faptul ca nu se mentioneza cerinta cu privire la exactitatea numelui si a prenumelui , ci _datele personale - asa incat persoana contravenientului sa poata fi identificata fara echivoc, face ,dupa parerea mea, ca procesul verbal astfel incheiat sa nu fie lovit de nulitate relativa.

Alte discuții în legătură

Nulitatea unui proces-verbal gioarsa gioarsa Va rog sa-mi spuneti daca un proces-verbal de amenda poate fi declarat nul in conditiile in care adresa nu este trecuta, iar CNP-ul este gresit. Si daca ... (vezi toată discuția)
Proces verbal intocmit cu greseli srbdorin srbdorin Buna ziua. Doresc sa ma ajutati cu cateva detalii despre un proces verbal intocmit gresit de catre agentul de politie. Precizez ca acesta este intocmit ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie in alb elenalu elenalu Tatal meu a fost oprit undeva in tara pt.depasirea vitezei legale(a fost luat cu radarul). Dupa ce si- dat datele politistului care l-a oprit , a stat sa i se ... (vezi toată discuția)