avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... violenta domestica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

violenta domestica

In urma divortului custodia este comuna iar domiciliul copilului( are 3 ani) la socrii( sotia e plecata din tara ), acum o saptamana l-am anuntat pe socru ca iau copilul 2 zile la mine in urmatoarea saptamana.In urmatoarea sambata cand am fost socri au facut scandal( ca e copilul bolnav ) cand le-am cerut o reteta-adeverinta medicala socrul m-a lovit fara sa tina cont ca si copilul era de fata. Cu toate ca am incercat aplanarea conflictului ei s-au purtat in continuare la fel cu amenintari si injurii.
Ce pot face pentru a evita situatii de acest gen? fiindca cel mic vede si sufera
Pai daca custodia este comuna si sotia este plecata din tara de ce copilul este la socri?

Dumneavoastra nu aveti un domiciliu stabil unde sa aveti grija de minor in lipsa mamei ?
am domiciliu, dar instanta asa a hotarat. Acum eu am depus apel pentru stabilirea domiciliuli la mine. Insa socrii considera ca acel copil li se cuvine fiindca in ultima perioada ( apox 1 an ) a stat la bunici.
Aveti un program de vizita ? Domiciliul copilului banuiesc ca e stabilit deocamdata in acea casa, a socrilor.
Aveti scris in hotarare ca il puteti lua la domiciliul dvs cf unui program ?
Ar fi trebuit sa chemati politia sau sa depuneti plangere daca ati fost agresat
In hotarare nu exista niciun program ci doar custodie comuna si domiciliul la parintii ei. Pai ei stau la sat si se stiu cu totii; credeti ca agentul satului va face ceva?
Dupa cum am banuit, agentul satului m-a scos pe mine vinovat de tulburarea linistii. Nu m-a amendat dar cred ca data viitoare o va face. Cu toate ca i-am aratat hotararea judecatoreasca in care scrie clar custodie comuna , nici n-a vrut sa auda. In momentul de fata sunt blocat, terbuie sa aduc copilul la gradinita si nu pot.
Redau o parte din hotarare :
. Dispune desfacerea casatoriei încheiata între părti la data de 15.............. 2030 şi înregistrata în Registrul Starii Civile al Primariei – jud Constanta sub nr............. , din culpa comuna si fara motivare . Dispune ca reclamanta – pârâtă să – şi reia numele avut anterior căsătoriei , acela de N... . Stabileste locuinta minorului T......D.......... – C........ , nascut la data de 12 ................ 2030 , la domiciliul mamei . Exercitarea drepturilor părintesti asupra minorului vor fi realizate in comun de ambii părinti . Obligă pârâtul – reconvenient către reclamanta si in folosul minorului la plata unei pensii de intretinere lunare in cuantum de 25 % din venitul realizat, dar nu mai putin de venitul minim pe economia nationala , incepand data introducerii actiunii – 6.10.2011 si pana la majoratul minorului –12.09.2027.
Si nu inteleg treaba cu pensia alimentara: eu am in contract 800 de lei si mi se cer cel putin 600?
e o nebunie
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2012
victor_teodorescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort cu minor mihaela_manea mihaela_manea Buna ziua,numele meu este Mihaela M,am 23 de ani si am o fetita de 2 ani si 6 luni.Am avut conflicte cu sotul meu,iar in urma unei agresiuni fizice am hotarit ... (vezi toată discuția)
Ordin protectie daniella28 daniella28 cum se poate pune un ordin de protectie,sunt sin divort,sotul tot ma urmareste,apare pe la bloc,mentionez ca a fost violent si fizic si psihic mereu cu ... (vezi toată discuția)
Va rog din suflet raspuns urgent, sunt amenintata si santajata de tatal copilului meu! brokenangel brokenangel buna seara va rog din suflet ajutati ma sunt disperata si la capatul puterilor :( dupa indelungi discutii cu fostul sot legat de pasaportul celui mic ieri ... (vezi toată discuția)