avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 4 ore pe cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

4 ore pe cartea de munca

pe contractul meu de munca scrie ca lucrez 4 ore/zi, desi lucrez 9. in cazul unei internari in spital, eu va trebuie sa platesc jumatate din cheltuieli? intr-o adeverinta eliberata de firma la care lucrez scria ca mi s-a platit cas 5.5 %.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:07, 2 Septembrie 2012
1. Sunteti asigurata la sanatate, cu drepturi depline, indiferent de programul de lucru.

2. Pentru cealalta problema, cu lucratul 9 ore pe zi, faceti sesizare la ITM.
atunci care ar fi dezavantajele pt faptul ca sunt inregistrata in cm cu 4 ore/zi? doar vechimea?
Dezavantaje ar fi:
- la 4 ore pe zi puteti avea un salariu mai mic si la pensie un punctaj mai mic;
- daca veti dori sa beneficiati de indemnizatie de somaj, 2 luni lucrate cu 4 ore pe zi sunt egale cu 1 luna cu 8 ore pe zi.

Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial are interdicţie de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orele suplimentare maritica balan maritica balan buna ziua ! sunt angajata cu CM partial 4ore/zi la o firma , in perioada cand colegu a fost in CO am stat 8 ore /zi deoarece suntem doar 2 oameni unu cu ... (vezi toată discuția)
Sesizare itm? doinaj doinaj In contractul individual de munca este trecut ca lucrez doar 6 ore /zi, 5 zile / saptamana, in realitate lucrez 9 ore/zi de luni pana vineri si sambata 5 ore ... (vezi toată discuția)
Contract de munca cu timp partial - rog un raspuns teodora27 teodora27 ESTE LEGAL CA UN SALARIAT CARE ARE CONTRACT DE MUNCA CU TIMP PARTIAL SA LUCREZE SI SAMBATA??? (vezi toată discuția)