avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACT DE MUNCA CU TIMP PARTIAL - ROG UN RASPUNS
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACT DE MUNCA CU TIMP PARTIAL - ROG UN RASPUNS

ESTE LEGAL CA UN SALARIAT CARE ARE CONTRACT DE MUNCA CU TIMP PARTIAL SA LUCREZE SI SAMBATA???
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:21, 8 Septembrie 2010
Daca aveti un orar de luni pana vineri cu timp partial nu este legal sa lucrati sambata, daca insa cele 5 zile de lucru sunt altfel repartizate, adica de marti pana sambata nu este ilegala munca in ziua de sambata.

Art. 102. - (1) Contractul individual de munca cu timp partial cuprinde, in afara elementelor prevazute la art. 17 alin. (2), urmatoarele:

a) durata muncii si repartizarea programului de lucru;

b) conditiile in care se poate modifica programul de lucru;

c) interdictia de a efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor acestora.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2010
adelaida_07, utilizator
1. Iata ce spune Codul muncii:
Art. 102 - (1) Contractul individual de muncă cu timp parţial cuprinde, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:
a) durata muncii şi repartizarea programului de lucru;
b) condiţiile în care se poate modifica programul de lucru;
c) interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.
(2) În situaţia în care într-un contract individual de muncă cu timp parţial nu sunt precizate elementele prevăzute la alin. (1), contractul se consideră a fi încheiat pentru normă întreagă.

2. Daca faceti ore suplimentare sesizati ITM pentru a-l obliga pe angajator sa intre in legalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La un program de 4 ore se poate lucra in week-end? mi37 mi37 Sunt contabil si trebuie sa intocmesc un contract de munca cu timp partial de 4 ore....acel angajat are voie sa lucreze si in week-end tinand cont ca nu are ... (vezi toată discuția)
Angajare minor cim part-time Gepetto25 Gepetto25 Buna ziua! Va rog un sfat, doresc sa angajez un minor de 17 ani cu norma de 4 ore si am urmatoarea nelamurire cu privire la prevederile care trebuie sa le ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ,lucrez in prezent pe contract tip part time cu norma ... Ovidiu P Ovidiu P Bună ziua ,lucrez in prezent pe contract tip part time cu norma de 20 ore/săptămână sâmbătă și duminică cate 10 ore ,sunt student și luna trecută ... (vezi toată discuția)