avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligatii adjudecant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligatii adjudecant

Intentionam sa participam la o licitatie in situatia urmatoare

Creditoare Banca
Debitor: o societate comerciala , creanta din titlu 4 mil EUR
Garant: Persoana fizica

Publicatia face referire la un teren apartinand garantului al carui pret de pornire al licitatiei este destul de mic 5000 EUR pret redus cu 25%. ce are inscris somatia de plata in CF.

Presupunand ca se adjudeca la 6000 EUR ne putem trezi cu alte sume de plata in afara pretului de vanzare specificat in publicatia de vanzare? Nu sunt specificate nicaieri aceste alte taxe insa ma astept sa preluam eventual impozitul la admin financiara insa nu creantele din titlu de 4 mil de EUR va rog sa-mi dati un sfat e prima licitatie la care particip si nu as dori sa fac vreo prostie tinand cont de suma cu multe zerouri. Cheltuielile de executare pot include si eventuale dobanzi comisioane sau penalitati la intarziere aferente datoriei la banca? Radierea somatiei si a contractului de ipoteca se fac automat dupa plata pretului de adjudecare? Va multumesc

Nu vrem ca pentru un teren de 6000 de eur sa preluam cine stie ce datorii mai ales ca procedura in cazul de fata nu este extrem de clara

Referire 1 Din acest paragraf reiese ca se vinde liber de sarcini.

Prin actul de adjudecare se transmite dreptul supus la licitatie de la debitor la adjudecatar. Acest act are valoare de titlu de proprietate si in baza lui se poate cere inscrierea in cartea funciara a noului proprietar. Imobilul intra in proprietatea adjudecatarului liber de orice sarcini sau ipoteci

Referire 2 - De aici ca se pot mentine in CF ipotecile si somatia.
Cum pot afla daca este mentinuta inscrierea ipotecii sau banca isi da acordul pentru vanzarea la pretul din publicatia de vanzare.

Ipotecile si celelalte sarcini reale, precum si drepturile reale intabulate dupa notarea somatiei in cartea funciara se vor radia din oficiu, afara de acelea pentru care adjudecatarul ar conveni sa fie mentinute; de asemenea, vor fi radiate din oficiu drepturile reale intabulate ulterior inscrierii vreunei ipoteci, daca vanzarea s-a facut in conditiile prevazute de art. 509 alin. 4, toate notarile facute cu urmarirea silita, precum si interdictia de instrainare sau de grevare, daca exista, inclusiv promisiunea de a incheia un contract viitor, daca pana la intocmirea actului de adjudecare beneficiarul promisiunii nu si-a inscris in cartea funciara dreptul dobandit in temeiul contractului care a facut obiectul acesteia.
Cel mai recent răspuns: ariaint , utilizator 22:55, 3 Septembrie 2012
Pentru clarificarea obligatiilor banesti,se impune sa solicitati precizari executorului care dispune licitatia
In urma procesului verbal de adjudecare,daca a fost achitata suma de achizitie,la interval de 15 zile executorul judecatoresc urmeaza sa incheie act de adjudecare care constituie titlu de proprietate care urmeaza sa fie notat la OCPI
multumesc pentru raspuns, insa am dori sa aflam inainte de a decide participarea la licitatie si tot ce avem este publicatia de vanzare si pretul de pornire. mai exact in afara ee pretul de adjudecare fixat la licitatie pot aparea alte costuri, ascunse? putem noi cere un extras de carte funciara in calitate de participant la licitatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmiterea obligatiei ipoterare cumparatorului de buna credinta participant la licitatie nicolaeelena nicolaeelena Particip, in calitate de cumparator , la o licitatie organizata de o persoana juridica care vinde un apartament ipotecat de un girant, persoana fizica. Asupra ... (vezi toată discuția)
Actiune in rectificarea notarii??? grozavu grozavu Am o situatie mai neobisnuita: - in 2004 se cumpara un imobil (apartament) liber de sarcini, prin act de adjudecare (vanzare silita). Fostul proprietar a fost ... (vezi toată discuția)
Act adjudecare Ofof Ofof Buna ziua... In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al ... (vezi toată discuția)