avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala- citare prin telefon?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala- citare prin telefon?

am primit un telefon prin care mi s-a comunicat sa ma prezint la politie pentru o plangere penala facuta de fostul meu prieten sa ma prezint sau trebuie sa astept o citatie recomandata
Cel mai recent răspuns: Florescu Madalina , utilizator 13:02, 2 August 2016
Va recomand sa asteptati sa primiti citatia.
Vi s-a comunicat şi data la care să vă prezentaţi? dacă da, ar trebui să vă prezentaţi la data şi ora comunicată telefonic, întrucât, acel telefon prin care vi s-a făcut comunicarea constituie o citaţie făcută telefonic, fapt care este legal . Aşadar, nu ar trebui să aşteptaţi o citaţie scrisă fiindcă probabil că nu va veni, câtă vreme aţi fost citat prin telefon.
Citarea se poate face si prin nota telefonica conform art 175 c.proc.pen., prin urmare este necesar sa va prezentati la data si ora care v-au fost comunicate.
Da, citarea se poate face si prin nota telefonica si daca nu va prezentati si este ceva urgent este posibil sa va ia de acasa.
Depinde de la caz la caz...
ART. 175 c.p.p.
Modul de citare
Chemarea unei persoane în faţa organului de urmărire penală sau a instanţei de judecată se face prin citaţie scrisă. Citarea se poate face şi prin notă telefonică sau telegrafică.
Citaţiile se înmânează de agenţi anume însărcinaţi cu îndeplinirea acestei atribuţii sau prin mijlocirea serviciului poştal.

Alte discuții în legătură

Citatie dna Costy S Costy S Buna ziua! Citatia(comunicarea) de la D.N.A. se face doar scris sau si telefonic? Daca ma puteti ajuta cu o baza legala. Multumesc. (vezi toată discuția)
Pot fi obligat sa dau declaratie Csongor89 Csongor89 Am avut o surpriza neplacuta cumparand un telefon de la un 'prieten',mie mi a zis sa o incerc sal folosesc o zii dupa care daca imi place sa-i dau banii,am ... (vezi toată discuția)
Mod de citare loredana96 loredana96 se poate chema invinuitul la politie, pentru a depune declaratie, prin telefon? (vezi toată discuția)