gmancila a scris:
Adresati-va instantei, nu poate primi o suma mai mare decat cea corespunzatoare valorii de impunere al imobilului, la cota detinuta.
Stimat forumist,
Nici vorbă despre o limitare legală. În genul acesta de procese - ieșire din indiviziune - se efectuează o
expertiză pentru stabilirea valorii bunului - apartamentul în discuție.
Valoarea este dată de mai mulți factori, printre care: prețul pieței, dotările apartamentului, caracteristicile dale, zona în care este....
Subsidiar stabilirii valorii, se vor face și
propuneri de atribuire a bunului. Având în vedere că acest gen de apartamente nu pot fi lotizate, cel cu cota mai mare, în general - nu există regulă - va putea cere și obține atribuirea în natură cu obligarea la plata unei sulte (prețul datorat pentru cota de proprietate). Atribuirea în natură se poate face și celui cu cotă mai mică, dacă cel cu cota majoritară nu se opune. O altă preferință decurgând din uzanță este acordată și celui care locuiește în imobil.
Dacă părțile toate nu doresc acest lucru, nu se va dispune vânzarea bunului către terțe persoane - licitație, ci se va atribui unuia din coindivizari.
Repet, în instanță se urmărește relevarea valoarii bunului prin expertiză care arată valoarea reală, aceasta fiind cea care se va avea în vedere.
Cu stimă