avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... aviz ANFP ptr promovare grad
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

aviz ANFP ptr promovare grad

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca ptr organizarea unui examen/concurs ptr promovare a functionarilor publici intr-un grad profesional superior, este necesar avizul A.N.F.P.
In HGR 611/2008, art. 125, alin. 2 se face mentiunea ca examenul se organizeaza anual pana la data de 15 august, cu avizul ANFP. Insa art 65 din Legea 140/2010 care modifica L 188/1999, stipuleaza faptul ca acest concus se organizeaza in limita functiilor publice rezervate promovarii, cu incadrarea in fondurile bugetare alocate, nefacand nici o referire la acest aviz.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: karanbella , utilizator 22:30, 19 Septembrie 2012
Modificări în structura funcţiilor publice din cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice, ca
urmare a promovării în grad profesional pot fi efectuate osingură dată pe trimestru, cu
avizul Agenţiei.Având în vedere modificările legislative intervenite,în prezent se aplică dispoziţiile art. 64 alin. (2) din Legea nr. 188/1999 (r2), astfel cum au fost modificate prin O.U.G. nr. 105/2009, examenul sau concursul de promovare organizându-se semestrial,
şi nu la data de 15 august a fiecărui an, aşa cum este prevăzut în art. 125 alin. (2) din H.G. nr. 611/2008 cu modificările şi completările ulterioare.
Multumesc ptr raspuns!
Insa, dupa toate aceste modificari, prevederea din HGR 611/2008 referitoare la avizul ANFP ptr organizarea concursului/examenului de promovare in grad mai este necesar?
Aveti nevoie de o hartie din partea ANFP-ului, nu mai este aviz, ci doar o adresa prin care va desemneaza cate un reprezentant in comisia de examen si comisia de solutionare a contestatiilor.
nu e nevoie de aviz. solicitati anfp desemnarea respnsabilului de procedura, si dupa ce ati finalizat examenul trebuie sa instiintati in termen de 10 zile, prin comunicarea raportului final si al actelor de numire prin promovare, in temeiul art.107 alin.(2) lit.a) din Legea nr.188/1999 (r2) cu modificarile si completarile ulterioare
Tanjiani, vad ca esti foarte sigura pe tine, si cred ca sunt multi in situatia mea, si am vrea sa stim pas cu pas , termeni si tot ce presupune promovarea in grad la institutii deconcentrate. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Promovarea in grad a functionarilor publici Madalina Iordachioiu Madalina Iordachioiu ma intereseaza daca conform noii HG NR. 611/2008 se impune solicitarea avizului pentru sustinerea examenului de promovare si in cu cat timp inainte ... (vezi toată discuția)
Promovare rapida functionar public sonia1978 sonia1978 Sunt functionr public la o primarie de municipiu, inspector principal tr. I. Ma intereseaza daca pot participa la concursul organizat pentru promovare rapida, ... (vezi toată discuția)
Procedura promovare in clasa Cristinabv Cristinabv In cadrul inst noastre au sustinut examen de promovare in clasa un nr de colegi ce au absolvit studii superioare. Documentatia a fost trimisa spre avozare la ... (vezi toată discuția)