avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am dreptul la aer ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am dreptul la aer ?

Locuiesc la etajul 10 al unui bloc din bucuresti. Ori de cate ori vreau sa deschid ferestrele, imi invadeaza casa un aer care miroase a excremente de pisica sau fum de tigara, acoperite adesea de un odorizant de camera. NICIODATA NU AM AER CARE SA NU MIROASE A NIMIC. Acest amestec de mirosuri ajunge pana pe terasa blocului :)

Nu pot aerisi dacat atunci cand bate vintul tare si neaparat dintr-o anumita directie iar acest lucru este cat se poate de stresant. Este un chin sa nu poti respira !!

Autoritatile nu m-au ajutat in nici un fel.

Intrebarea mea este daca am vreun drept in acest sens si ce trebuie sa fac.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2009
Liliana Gradinaru, Avocat
nu prea...
sa inteleg ca trebuie sa inghit aerul urat mirositor al celor ce locuiesc sub mine, fara a putea sa fac nimic ? nu am dreptul la aerul de-afara, asa cum oricine are ? asa cum au si ei ?:stunned:
Nu ati mentionat ca aerul vine de la vecini, am crezut ca tine de zona in care locuiti.

Incercati sa rezolvati problema cu asociatia, vorbiti direct cu oamenii de la care credeti ca vine mirosul.
O alta optiune este un aparat de aer conditionat pe care sa-l instalati pe alta latura a blocului sau chiar pe acoperis; iarna preturile la aceste aparate sunt mai scazute.

- student, an 2
december a scris:

Nu ati mentionat ca aerul vine de la vecini, am crezut ca tine de zona in care locuiti.

Incercati sa rezolvati problema cu asociatia, vorbiti direct cu oamenii de la care credeti ca vine mirosul.
O alta optiune este un aparat de aer conditionat pe care sa-l instalati pe alta latura a blocului sau chiar pe acoperis; iarna preturile la aceste aparate sunt mai scazute.

- student, an 2


1. asociatia nu este capabila sa rezolve problema, am incercat.

2. persoanele in cauza sunt atat de pline de sine, incat nu sunt interesate de disconfortul pe care mi-l produc.

3. sa-mi instalez un aparat de conditionat aer care ce sa faca? sa-mi purifice aerul pe care il inspir pe balcon ? sau sa-mi purifice aerul care-mi intra in casa atunci cand vreau sa aerisesc ? sau sa dau gaura in acoperis sa-mi aerisesc casa prin tavan, ca si cum as avea ferestre in tavan, la bloc, sau cum ? mai concret va rog, ce sa fac cu aparatul de conditionat aer, indiferent de pretul sau de iarna sau vara ?

4. daca ar fi existat vreo posibilitate normala pentru rezolvarea problemei pe care o am, nu as fi venit in acest forum.

ma intereseaza daca exista vreo cale legala care sa-mi apere dreptul de a avea aer curat prin preajma ferestrelor. nu doresc aer mai curat decat aveti oricare dintre voi, ci aer care sa nu puta a fel de fel de chestii de la vecinii de sub mine !!!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2009
Liliana Gradinaru, Avocat
avocatanghelus a scris:

Intrebarea dvs este prea retorica si insuficienta astfel ca si raspunsurile pe forum o sa se incadreze in categoria - " ia-ti mai nene alt apartament" , sau : " monteaza-ti aer conditionat ", Ai dreptul la aer ca doar nu s-a interzis niciodata asa ceva... bla bla bla ...
Cand doresti un raspuns clar trebuie sa si stii sa intrebi ce vrei de fapt !


1. Nu toata lumea stie sa puna intrebari clare.

2. Credeam ca ma aflu pe un forumul avocatnet.ro, unde cer sfatul unor avocati privind posibilitatile juridice, judecatoresti, legale, oficiale, constitutionale etc. pe care le am. Banuiam ca este de la sine inteles. Daca voiam sfaturi gen "ia-ti nene alt apartament", imi intrebam vecinii stungari, buldozerist, centraliste, gospodine etc.

3. Sunt inginer frigotehnist de meserie si va asigur ca aparatele de conditionat aer NU AU NICIO LEGATURA cu aerul imputit care-mi intra in casa - nu mi-l purifica - sau cu aerul imputit care-mi vine pe balcon, daca pur si simplu vreau sa stau pe balcon si sa respir, nu-mi purifica aerul care-mi intra in nas si nici pe cel din bucatarie care-mi intra pe fereastra si se aseaza pe fatza de masa, in farfurie sau in paharul cu apa..
Aparatele de conditionat aer STIU NUMAI sa incalzeasca sau sa raceasca aerul !!!!


Am sa incerc sa ma exprim mai ciobaneste, ca sa spun asa, poate ma fac inteleasa: pot dom`le sa-i dau in judecata ? am vreo sansa sa castig vreun proces ? am dom`le vreo posibilitate daca-i dau in judecata, sa-i oblig sa nu mai imputa tot a erul din preajma ferestrelor mele ?? exista vreo cale avocateasca pe care s-o urmez ?
Asa am fost mai clara ?

Scuzati exprimarea, poate asa am reusit sa va fac sa intelegeti ce doresc.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2009
Liliana Gradinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Buna seara. am si eu o intrebare . stau la etajul 1 intr-un bloc ... Raduzzio Raduzzio Buna seara. Am si eu o intrebare . Stau la etajul 1 intr-un bloc de 4 etaje. La parter fix sub mine sta din cate am inteles un batran care are si un caine ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii - altele decat deranjarea linistii publice biansi biansi Buna ziua, Ma intreb daca este vreo cale legala de a obliga anumiti vecini la a lua masuri impotriva imprastierii fumului de tigara pe coloana inspre ... (vezi toată discuția)
Miros tigara de la vecin Irina_sebea Irina_sebea Buna seara, Eu stau la etajul 4 si in fiecare zi simt miros de tigara in balcon sau camera. Mirosul de tigara vine de la vecinul de sub mine, care fumeaza ... (vezi toată discuția)