avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Daca am o sora vitrega majora iar copilul meu minor are o sora vitrega minora (eu nefiind niciodata casatorit) cum mostenesc fiecare in caz de deces al meu? mama copilului traieste.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 19:57, 9 Septembrie 2012
Din moment ce dvs. aveti copii, sora dvs. nu intra la mostenire. Singuri care va mostenesc sunt copii, fie ei din casatorie sau nu, cu conditia ca acestia sa fie recunoscuti de dvs.(nici nu trebuie sa va poarte numele ci doar sa figurati pe certificatele lor de nastere la rubrica numele si prenumele tatalui).In cazul in care va casatoriti legal, sotia impreuna cu copii va mostenesc, atat. Numai daca dvs. nu lasati testament sau alte acte prin care va donati o parte din avere sau toata averea rudelor.
Ultima modificare: Duminică, 9 Septembrie 2012
Justitiarul711, utilizator
Va mostenesc copii dvs naturali sau adoptati, daca nu aveti sotie. Sora dvs este inlaturata de copii dvs de la mostenire , copii Fiind clasa I de mostenitori , sora clasa a II a.
De fapt sora vitrega (a copilului meu minor) are alt tata, asa cum rezulta si din certificat de nastere... Deci?
Adica eu am un singur copil!
Deci va mosteneste copilul dvs!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are drept de mostenire? dddro dddro Buna ziua.Mama s-a casatorit cu actualul meu tata cand eu aveam 6 ani.Impreuna au construit o casa in care stau eu cu sotia.Mama a decedat in urma cu 9 ani,iar ... (vezi toată discuția)
Mostenire cypry cypry Tatal meu a decedat inainte de a ma naste eu, mama mea nu era casatorita cu el cand a survenit decesul. Dupa nasterea mea eu am pastrat numele de familie (de ... (vezi toată discuția)
Mostenire cristimunteanu cristimunteanu Buna ziua. Am 66 ani, niciodata casatorit, si un copil mic (recunoscut oficial) De asemenea eu am si o sora vitrega. Mama copilului traieste separat de mine. ... (vezi toată discuția)