avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Are drept de mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Are drept de mostenire?

Buna ziua.Mama s-a casatorit cu actualul meu tata cand eu aveam 6 ani.Impreuna au construit o casa in care stau eu cu sotia.Mama a decedat in urma cu 9 ani,iar de vreo 2 ani tata sta in concubinaj cu o femeie la ea acasa.Intrebarea este ca daca in caz de deces poate aceasta femeie sa pretinda ceva din casa?Sau poate sa vina sora tatalui meu,acesta fiindu-mi tata vitreg,sa ceara ceva din casa?
Cel mai recent răspuns: dddro , utilizator 10:10, 17 Februarie 2010
1. Persoana care traieste in concubinaj actualmente cu "tatal vitreg" nu are niciun drept de succesiune asupra averii acestuia.
2. Daca nu v-a infiat "tatzal vitreg"atunci sora sa vine la succesiunea averii sale.
Nu, concubina tatalui nu poate obtine niciun drept . Va putea insa veni sora tatalui si alti frati daca eventual mai sunt si in primul rand descendentii lui, daca are. Aici discutam de partea care ii revine tatalui din aceasta casa. Fiindca la mostenirea mamei dvs veniti dvs., tatal ( sotul supravietuitor) si alti frati ai dvs. daca maI sunt.
buna ziua!
ar trebui sa dezbateti succesiunea de pe urma mamei dvs, daca nu ati facut acest lucru.
dvs nu aveti calitate sa veniti la succesiunea tatalui vitreg, nu sunteti ruda cu acesta.
in schimb, tatal vitreg ar putea sa va lase un testament universal, astfel incat sa o inlaturati de la succesiune pe sora.
Infiat insemnand sa trec pe numele lui?Pentru ca la primarie figurez ca fiu.
Testamentul nu se poate ataca de catre sora tatalui?

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire affahrer71 affahrer71 Buna seara. Rog sa ma lamuriti in legatura cu niste intrebari. Mama mea a murit cu 21 de ani in urma. Tatal meu s-a recasatorit, iar mama vitrega avea o fata ... (vezi toată discuția)
In ce conditii ma pot mosteni pe mine fratii vitregi (dupa tata) ? mariusb74 mariusb74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani.Eu am ramas cu mama in apartamentul in care stam si acum (ea a preluat ... (vezi toată discuția)
Identificarea moștenitorilor simioncarmen simioncarmen mama cu tatal vitreg au construit o casa. Eu sunt unica fiica (din partea mamei), tatal vitreg nu are rude de gradul 1. Dupa moartea lor cine mosteneste casa? ... (vezi toată discuția)