avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Regimul armelor si munitiilor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Regimul armelor si munitiilor

Salut!! Sunt invinuit de complicitate la braconaj. In urma cu cateva zile am hotarat sa merg impreuna cu doua cunostinte la vanatoare , in alt fond si grupa de vanatoarela o distanta de aproximativ 30 km de localitatea de domiciliu, eu am mers sa-i insotesc pe cei doi, deoarece il cunosc pe paznicul de vanatoare. Am plecat de acasa in jurul orei 12:00 si am ajuns in localitatea paznicului de vanatoare pe la ora 13:00, acesta nu era acasa si l-am asteptat pana seara, dar acesta nu sosit acasa. Vazand k acesta nu ma soseste acasa si se lasa ceata am hotarat sa ne intoarcem acasa, deaorece nu aveam unde sa innoptam pt k vanatoarea era a doua zi. Pe drum ne-a oprit un echipaj de politie care a perchezitionat vehiculul gasind armele de vantoare a celor doi si cateva alice de 8 mm confectionate de acestia, ei au declarat k armele si alicele sunt ale lor. Eu nu am stiut de existenta alicelor si ma invinuiesc de complicitate la braconaj.
Pot sa fiu acuzat, dak eu nu am stiut de existenta alicelor??? Noi am declarat k am vrut sa ne ducem la vanatoare, dar un domn agent cica nu. Ca am fost la braconaj.
Atata timp cat nu s-au gasit asupra voastra animale si ei au recunoscut armele ca fiind a lor nu au temei ca sa va acuze pe dvs. de braconaj sau de existenta alicelor pentru ca practic nu ati apucat sa vanati ceva doar ati avut armele asupra voastra,bineinteles ca trebuie sa aveti acte pentru arme altceva nu poate sa va acuze.
Daca nu cunosteati despre alice si nu au gasit nicio implicare a dvs sau animale vanate,nu veti avea probleme,mai ales daca si cei cu care ati fost vor declara adevarul.
Sarcina probatiunii apartine organelor de urmarire penala,care trebuie sa dovedeasca participatia dvs la vreuna dintre infractiunile care ar putea fi retinute in sarcina prietenilor dvs
Am fost chemat la politie pentru declaratie, Insa cei doi au dat alta declaratie precum ca eu le-am propus sa mergem la vanatoare, afirmatie neadevarat pt ca ei mi-au propus sa mergem, si precum ca nu au stiut ca eu sunt suspendat de la A.J.V.P.S.( Asociatia judeteana a vanatorilor si pescarilor sportivi), afirmatie tot neadevarata pt k eu le-am comunicat k sunt suspendat, si ca merg cu ei ca gonaci (persoana care goneste si starneste vanatul). Insa au declarat ca eu le-am propus sa mergem la vanatoare si ca nu au stiut ca eu sunt suspendat. pot dovedi cu martori ca nu este cum au declarat ei. Pot fi cercetat penal in urma declaratiilor lor ???????
Da' 'ntreb si eu: daca nu ati mers cu grupa dvs si in fondul arondat grupei si nu ati avut invitatie sa participati cu alta grupa in alt fond la vanatoare cum v-ati gandit sa le explicati politistilor ca nu ati incercat sa braconati?
Ca doar erati cu armele-n masina.
Astept....;)
Pai in ziua respectiva era zi de vanatoare si a doua zi, ne-am dus sa luam legatura cu paznicul de vanatoare din fondul respectiv se poate proba prin declaratia sotiei acestuia care era acasa si poate confirma ca am fost la el. Cand ne-a oprit echipajul de politie eram pe drum public.

Alte discuții în legătură

Câine împușcat de indivizi aflați la braconaj, care încearcă să-și mușamalizeze faptele. căror organe mă pot adresa ca să nu rămână nepedepsiți? CristianaMarinela CristianaMarinela Buna seara! In data de 30.12.2017 cainele meu, rasa Ogar englez s-a speriat din cauza petardelor care s-au dat pe strada pe care locuiesc si a plecat de acasa ... (vezi toată discuția)
Legalitate cotizatie ajvps botosani vlad196938 vlad196938 Va salut cu respect ! Am platit taxa de pescuit sportiv , cotizatia, anuala in iulie 2015. Logic ar trebui sa fie valabila pana in mai 2016 , nu ? La ... (vezi toată discuția)
Poate fi tulburare de posesie marcica marcica NE PUTANDUMI DESFASURA ACTIVITATEA PE ACEL TEREN FIIND AMENINTAT CU ARMA DE VANATOARE CU TOATE CA A.J.V.P.S. A FOST INSTIINTAT IN SCRIS POATE FI TULBURARE DE ... (vezi toată discuția)