avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... avansare de la studii medii la superioare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

avansare de la studii medii la superioare

In prezent sunt functionar public incadrata pe functia de executie referent asistent treapta 2. Vreau sa stiu unde si cum se poate avansa pe studii superioare daca am terminat facultatea? In lege am gasit ca se trece pe consilier asistent sau principal. In ce caz este principal? trebuie transformat postul la ANFP si doar cu acordul lor mi se poate schimba functia?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:10, 14 Septembrie 2012
Solicitati institutiei promovarea in clasa ca urmare a absolvirii facultatii, in general se trece pe consilier, grad asistent. Vedeti HG 611/2008, Ordin 1932/2009 si art.68 Legea 188/1999. Art.5 alin.1 Sectiunea B din Legea 284/2010 - spune ca promovarea se face pe asistent, la alin.2 face mentiune de salariu.
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2012
dianau, utilizator
nu trebuie acordul/avizul ANFP-ului pentru promovarea in clasa, trimiteti dispozitia de numirea in functie, obligatoriu grad asistent.
Daca la numirea in functia publica clasa III (studii medii) aveati deja absolvite studiile superioare, nu se poate face avansare in clasa (se considera ca ati optat pentru o functie publica sub nivelul studiilor detinute de dvs. la acea data). Daca ati absolvit facultatea ulterior numirii in functia publica clasa III, se organizeaza examen de promovare in clasa intr-o functie publica clasa I (consilier, inspector sau expert), grad profesional asistent, salariu aferent fostei trepte 3 de salarizare. Daca salariul detinut de dvs. in prezent este mai mare, se pastreaza acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avansare in clasa absolventi de studii superioare. seneca399 seneca399 O persoana se angajeaza la o primarie de comuna in decembrie 2006 pe functia de referent clasa III ;grad superior, treapta III de salarizare ( 613 lei si un ... (vezi toată discuția)
Promovarea functionarilor publici corinastrenc corinastrenc Am o nelamurire! Daca poate cineva sa ma ajute: Am absolvit studii superioare, după aceea m-am incadrat in functia de referent , clasa III, grad asistent, ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public tandrei1 tandrei1 Angajat bugetar, referent principal cu studii medii, vechime in functie peste 20 ani. Am terminat Facult de Manag-Fin , specializarea management, 3 ani cu ... (vezi toată discuția)