avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Avansare in clasa absolventi de studii superioare.
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Avansare in clasa absolventi de studii superioare.

O persoana se angajeaza la o primarie de comuna in decembrie 2006 pe functia de referent clasa III ;grad superior, treapta III de salarizare ( 613 lei si un spor de vechime de 15%) Indeplineste,prin delegare,si atributii de ofiter de stare civila.In data de 1.05.2008 se avanseaza in treapta II de salarizare., cu un spor de vechime de 20%.La 1.05.2010 se avanseaza in treapta I de salarizare. La 1.01.2011 sw reincadreaza- in baza legii 284/2010 in clasa 28. In 1.XII.2011,urmare absolvirii Facultatii de stiinte juridice - specializarea administratie publica este promovata- conform Ord.ANFP 1932/2009 si art.68(1) din L.188/1999 - in consilier ,gradul asistent cls. 35 de salarizare.VA ROG, cine stapaneste materia, sa-mi spuna ,documentat-daca incadrarea in gradul asistent este corect facuta, sau trebuia in gradul principal? Ce inseamna sintagma ,, dupa caz" din art.14(1) din Ord. 1932/2009? este lasat la aprecierea primarului daca il incadreaza la asistent sau principal,sau e in functie de si alte conditii? In situatia in care incadrarea in gradul asistent s-a facut gresit, ce posibilitate de indreptarea erorii mai are la dispozitie?VA MULTUMESC MULT.
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 10:42, 21 Aprilie 2013
Legea nr. 284/2010, anexa nr. I, capitolul I, punctul B, art. 5.
Art. 5. - (1) Funcţionarii publici care absolvă studii universitare de licenţă în domeniul de activitate al autorităţii sau instituţiei publice, încadraţi pe funcţii publice cu nivel de studii inferior, se numesc, în condiţiile legii, într-o funcţie publică de execuţie cu gradul profesional de asistent din clasa corespunzătoare studiilor absolvite.
(2) În situaţia în care salariul de bază stabilit în condiţiile alin. (1) este mai mic decât cel avut anterior promovării, funcţionarul public îşi menţine salariul de bază avut anterior promovării în clasă.
Mai concret,ma interesa urmatoarele doua probleme.In ce conditii putea primaria sa ma incadreze in gardul principal si ce salariu trebuia sa-mi dea la gr.asistent si ce salariuu prevede legea la gr. principal
La grad principal nu putea sa va incadreze decat dupa 3 ani de la numire in grad asistent, adica in 2014.
Tot nu m-am facut inteles. Legea spune ca la absolvirea de studii superioare promovarea se face( in cazul meu) pe consilier principal sau ,, dupa caz" superior. Ce inseamna ,, dupa caz"? Si mai intrebam cu ce salariu trebuia sa fiu incadrat cu un spor de vechime de 25% pe consilier asistent si ce salariu mi se cuvenea daca eram incadrat la gradul principal?
"Dupa caz" insemna ca pe vechile prevederi legislative care au fost aplicabile doar pana in 2010, referentul III superior promova in inspector I principal, iar referentul III principal promova in inspector I asistent - REGULA CE NU SE MAI APLICA IN ANUL 2011 CAND ATI PROMOVAT DVS. - SPER CA ACUM ATI INTELES:hammer:....
Salariul de incadrare pentru functia de consilier/inspector I asistent dintr-o primarie era de 747 lei, la care se adauga sporul de vechime si eventual sporuri pentru conditii de munca.
La salariul pentru principal nu aveati dreptul asa ca nu va mai faceti socoteli cu daca si parca :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din referent iii in consilier i ? Darie Tudor Darie Tudor M-am numit secretar in doua comisii de examen pentru promovare in clasa.:P Primul examen a avut loc in 6.09. a.c., si a avut, ca obiect promovarea din ... (vezi toată discuția)
Promovare de studii medii la studii superioare ciobotaruhoria11 ciobotaruhoria11 Sunt functionar public primarie cu o vechime la acelasi loc de munca de 25 ani. In anul 2010 mi s-a facut reincadrarea conf legii ca referent clasa III, ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa marianusca marianusca Buna ziua. Sunt incadrata in primarie in functia de referent, clasa III, gradul profesional asistent, treapta trei de salarizare din anul 2008. In anul 2010 ... (vezi toată discuția)