avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... IDENTITATE GRESITA DUPA 91 DE ANI????
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

IDENTITATE GRESITA DUPA 91 DE ANI????

BUN GASIT!Asta e problema mea: bunicul meu in varsta de 91 de ani a avut nevoie de un nou cetrificat de nastere intru cat cel vechi era prea degradat . La primaria locala s-a emis un alt certif. dar de data asta nu cu numele de OLARU asa cum el si neamul lui se numeste ci OLARIU .am fost la arhiva ''la judet'' si nu au gasit OLARU ci OLARIU ,dar pe alta zona ,nicidecum cea unde a trait(traieste) bunicu ,razbunicu...si tot neamul :"> . precizez ca buletinul este tot cu numele OLARU si este eliberat tot in baza aceluiasi act ca si certificatul , data de nastere si numele parintilor lui corespund.INTREBAREA ESTE CARE E URMATORUL PAS IN VEDEREA STABILIRII IDENTITATII ???
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:56, 17 Septembrie 2012
Pentru ce II trebuie bunicului ? Eu II doresc multa sanatate , insa la varsta dumnealui nu cred ca mai are o criza de identitate.....La decesul dansului.....la dezbaterea mostenirii sau la orice in care numele dansului va figura....se poate face o declaratie autentica notariala de notorietate, cu doi martori care declara ca pe X I'l cunosc sau cunosteau de mai Bine de 20 de ani si ca in unele acte figura cu numele si era cunoscut cu numele.....si este una si aceeasi persoana .

Alte variante ar fi cautarea in:
1. arhive ale primariei in care au locuit dupa nastere parintii sau
2. registrul de nasteri ale spitalului sau dispensarului in care a avut loc nasterea sau
3. registrul de botezuri daca este ortodox sau catolic sau greco-catolic

Efortul merita daca deranjul acelui i suplimentar din noul act de nastere are implicatii juridice care nu va convin.

La 91 de ani are carte de identitate pe viata, asa ca nu mai are nevoie de certificat de nastere.

Si eu am un i suplimentar la prenume pe care cel care sau cea care mi-a scris certificatul de nastere l-a introdus din nu stiu care motive. In registrul de botez al bisericii e fara i. Cand mi-a facut primul buletin (la 14 ani) era fara i suplimentar. La schimbarea lui legala a aparut i pentru ca functionarul sau functionara a fost mai atenta la ce scrie in certificatul de nastere. Atunci am bagay si eu de seama ca ma cheama Nicolaie si nu Nicolae.

Asa cum nu stiu din care motive a disparut un i de la numele de familie a parintilor mei la o schimbare de buletin.

Cu introducerea CNP-urilor toate aceste modificari nu mai au nici o importanta.

Bunicul cu siguranta are un CNP alocat asa ca sunt de parere ca acest i in plus nu mai are mare importanta.

cu toata stima si consideratia Nicolaie Ciobotaru
Am vrut sa ii fac o noua carte de identitate intru cat intentionam sa il ingrijim in Italia ,tara unde urmasii lui sunt momentan.Certificatul''vechi '' si buletinul tip vechi pe numele OLARU au fost emise in baza aceluiasi act a carui '''cotor''' (sau cum s-o chema ,ma scuzati nu stiu termenul potrivit )l-am vazut si eu la Primarie intradevar are numele OLARIU. Dar acest nu a fost al nimanui din neamul bunicului, toti se numesc olaru, desi in arhiva urme de olaru nu sunt .Acum am facut pasaport bunicului ,este in Italia ,dar ma gandesc ca in caz de deces are toate actele pe numele OLARU ,mai putin acest certificat nou unde i s-a mai adaugat acel ''I''.
Avand in vedere ca numele il dobandim de la parinti, si cei tineri trebuie sa-si schimbe numele in functie de cei batrani si nu invers cum au impresia unele persoane, va indic, mai intai sa verificati in registrele de stare civila cum au fost inregistrati parintii bunicului dvs.Daca sustineti ca toti din familia bunicului erau si sunt Olaru, atunci puteti verifica actele de deces a strabunicilor dvs. , dupa care in functie de raspuns veti solicita rectificarea actului de nastere a bunicului. Este o procedura simpla care dureaza cam 45 de zile. In caz de deces ofiterul de stare civila nu poate aplica stampila cu privire la decesul numitului Olaru daca in registru scrie negru pe alb Olariu. Verificati registrele de deces a strabunicilor si in functie de raspuns reveniti cu intrebari si noi va vom indruma.
Ultima modificare: Luni, 17 Septembrie 2012
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot gasi numele parintilor unei persoane ? carolinagherman carolinagherman As avea nevoi sa cunosc numele parintilor unei persoane despre care singurele informatii sunt : in 1916 se gasea intr-o localitate in Bucovina langa Cernauti ... (vezi toată discuția)
Modificare certificat nastere signyournamec signyournamec Buna ziua, doresc sa stiu daca se mai poate face ceva in cazul urmator fara interventie in instanta. Problema este ca bunica apare in certificatul de nastere ... (vezi toată discuția)
Corectie eroare declarare certificat de nastere andora andora Bunicii mei au avut 2 copii, un baiat, tatal meu si o fata, matusa mea.Pana anul acesta, cand matusa a decedat, nu am stiut ca exziata o eroare in certificatul ... (vezi toată discuția)