avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... corectie eroare declarare certificat de nastere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

corectie eroare declarare certificat de nastere

Bunicii mei au avut 2 copii, un baiat, tatal meu si o fata, matusa mea.Pana anul acesta, cand matusa a decedat, nu am stiut ca exziata o eroare in certificatul ei de nastere, respectiv, s-a inversar numele si prenumele parintilor, la declarare. Cum pot face, totusi, dovada ca este matusa mea,sora tatului meu?
Mentionez ca toate rudele mele sunt decedate,in viata fiind doar eu si fratele meu si nu am mai gasit nici un fel de acte de nastere sau de deces legate de bunici.
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 22:36, 16 Decembrie 2007
incercati sa mergeti la un notar cu 1-2 persoane care i-au cunoscut, sa dea o declaratie in fata lui, in acest sens.
am avut un caz similar cand s-a gresit prenumele defunctului, iar o persoana a dat declaratie in fata not. ca este una si aceeasi pers.
poate nu am fost destul de precisa : numele de familie este in loc de prenume si la mama si la tatal matusei,adica al bunicilor mei si am mers la notar sa deschid succesiune si am propus sa aduc 2 martori si mi-a replicat" sa fi implinit 14 ani la data nasterii matusii si sa fi fost de fata la nastere sau sa-i cunoasca pe parintii acesteia..." de fapt ar trebui o persoana care sa aibe 96 de ani si nu am pe nimeni in familie, eu sunt cea mai in varsta si am 47 de ani.
Eroarea se gaseste in certificatul de nastere sau chiar in actul de nastere? (acela intocmit in registrul de stare civila).

Vorbim de o persoana nascuta cam de multisor...
Am spre pilda in fata un extras din registrul starii civile pentru nascuti pe anul 1908. Observ ca la rubrica parinti apare PRENUMELE, numele, profesiunea si domiciliul parintilor... (prenumele era trecut in act in fata numelui, iar in certificatele de nastere actuale apare numele inaintea prenumelui) E posibil ca inversiunea sa se fi produs nu la declarare ci la ... copierea in certificat
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2007
romascanu, moderator
Si se gasesc si certificate de deces, doar o cerere, locul si data decesului... Cum nu ati gasit?

Greseala este in toate actele de stare civila? Actul de deces, buletin? Intrebati la primaria unde s-a nascut, asa cum v-a spus colega mea: daca greseala e numai in certificat sau si in act.
Este posibil ca arhiva primariei cu acte atat de vechi sa fi ajuns la arhivele nationale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere cu numele de familie gresit kriss64 kriss64 Bunica mea, Andrei (Iova -prenumele tatalui) Tana,s-a casatorit cu Constantin (Eftimie- prenumele tatalui) Gheorghe. In urma casatoriei au rezultat doi copii, ... (vezi toată discuția)
Persoana interesata rectificare certificat de nastere cyan cyan Pentru rectificarea datelor din certificatul de nastere cererea poate fi depusa numai de catre persoana interesata sau aceasta poate imputernici alta persoana ... (vezi toată discuția)
Duplicat act nastere teutateo teutateo cum pot obtine o copie act nastere a matusei mele nascuta in bucuresti in anul 1885 si decedata la roma italia ca rezidenta .cu multumiri (vezi toată discuția)