avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe noi taxe in factura de energie electrica
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

noi taxe in factura de energie electrica

Buna ziua, Imi poate clarifica si mie cineva de ce anume se calculeaza factura de energie elecrica impreuna cu "certificatele verzi"si "contributia pentru cogenerare"? Ce reprezinta aceste noi taxe?....mai precis, sunt noi? Sunt aplicate in mod legal? Cum se calculeaza; sunt valori fixe sau procentuale? Tocmai am primit factura si-am observat ca, desi consumul efectiv este de 24,30 lei, valoarea finala a facturii este de 45,31.

*in partea de jos a facturii este mentionat faptul ca a fost adoptata legea 134/18.07.2012 care practic obliga furnizorul, cand este cazul, sa evidentieze clar toate taxele care trebuiesc platite
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 18:41, 23 Septembrie 2012
Nu poate fi asa de mare diferenta.:acute: Discutam de sume cu TVA sau fara TVA:hm:? Sau una fara TVA, cealalta cu TVA?

Aveti aici o discutie despre contributia pentru cogenerare:

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Energie electrica - din ce e compus pretul din factura? emilia0458 emilia0458 buna ziua,as dori sa imi spuna cineva ce inseamna unele inscrisuri din factura de energie electrica cum ar fi:contributie pentru congenerare sau certificate ... (vezi toată discuția)
Taxa contributie pentru cogenerare craciuniliutza craciuniliutza Buna Ziua Azi am primit factura pentru consumul de energie electrica de la Enel. Dupa vizualizare am ramas cu o nedumerire: Ce inseamna taxa contributie ptr ... (vezi toată discuția)
Certificate verzi dirina2 dirina2 Buna ziua! Am primit o factura de la Electrica pentru plata certificatelor verzi pe o perioada de cateva luni a anului 2012 si aceasta are o suma foarte ... (vezi toată discuția)