avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Energie electrica - din ce e compus pretul din factura?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Energie electrica - din ce e compus pretul din factura?

buna ziua,as dori sa imi spuna cineva ce inseamna unele inscrisuri din factura de energie electrica cum ar fi:contributie pentru congenerare sau certificate verzi.platim dar nu ne lamureste nimeni unele lucruri.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: emilia0458 , utilizator 14:34, 21 Februarie 2013
certificatul verde , inseamna protectia mediului...la asta contribuim toti , si prin simpla cumpararea a unei eugenia !

Cogenerare – producerea simultană, în acelaşi proces, de energie termică şi energie electrică şi/sau de energie mecanică....mai pe scurt , contribuim si la investitii !

la acestea se mai adauga accizele , deoarece curentul nu mai este un produs 100% romansesc ,este furnizat de societati cu sediul in alte state !!!
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2013
ContSters185493, utilizator
Un topic despre taxa de cogenerare gasiti aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Despre certificatul verde cititi la sursa:
[ link extern ]
multumesc de raspuns,dar am inteles ca este vorba de un ordin si anume:ordinul12 din 2011 dat de catre anre.intrebarea este:cine a aprobat acest ordin,si de ce trebuie noi oamenii de rind sa contribuim la investitiile pe care unii le viseaza noaptea si le aplica ziua pe spatele fraierilor?oare nu le este rusine?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa contributie pentru cogenerare craciuniliutza craciuniliutza Buna Ziua Azi am primit factura pentru consumul de energie electrica de la Enel. Dupa vizualizare am ramas cu o nedumerire: Ce inseamna taxa contributie ptr ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pe holul blocului de 8 etaje unde am proprietatea ... Rodi111 Rodi111 Buna ziua, pe holul blocului de 8 etaje unde am proprietatea sunt 2 calorifere mari si la fiecare étaj cate un calorifer.Cum se repartieza plata incalzirii pe ... (vezi toată discuția)
Controlul accesului in bloc si cum functioneaza interfonul andreiSRR andreiSRR Locuiesc intr-un bloc care are o asociatie de proprietari. Recent s-au inceput lucrarile de reabilitare termica (platite de primarie), si, printre altele s-au ... (vezi toată discuția)