avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Registrul Operatorilor Intracomunitari - prestãri ...
Discuție deschisă în Traduceri

Registrul Operatorilor Intracomunitari - prestãri servicii

Registrul operatorilor intracomunitari cuprinde toate persoanele impozabile si persoanele juridice neimpozabile inregistrate normal in scopuri de TVA pentru intreaga activitate, precum si special pentru achizitii intracomunitare, persoane care efectueaza operatiuni intracomunitare, respectiv:
a) livrari intracomunitare de bunuri care au locul in Romania si care sunt scutite de taxa;
b) livrari ulterioare de bunuri efectuate in cadrul unei operatiuni triunghiulare, efectuate in statul membru de sosire a bunurilor si care se declara drept livrari intracomunitare cu cod TVA in Romania;
c) prestari de servicii intracomunitare efectuate de persoane impozabile stabilite in Romania in beneficiul unor persoane impozabile nestabilite in Romania, dar stabilite in Comunitate, altele decat cele scutite de TVA in statul membru in care acestea sunt impozabile;
d) achizitii intracomunitare de bunuri taxabile care au locul in Romania;
e) achiziTii intracomunitare de servicii efectuate in beneficiul unor persoane impozabile stabilite in Romania, inclusiv persoane juridice neimpozabile inregistrate in scopuri de TVA, de catre persoane impozabile nestabilite in Romania, dar stabilite in Comunitate, si pentru care beneficiarul are obligatia platii taxei.

Inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari se realizeaza la cererea contribuabililor inainte de a efectua operatiuni intracomunitare de natura celor prevazute mai sus.
*****
De retinut! Persoanele care nu figureaza in Registrul Operatorilor Intracomunitari nu au un cod valabil de TVA pentru operatiuni intracomunitare, chiar daca acestea sunt inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 si 153 indice 1 din CF. Incepand cu data de 1 august 2010, pentru realizarea schimbului de informatii in domeniul taxei pe valoarea adaugata cu statele membre ale Uniunii Europene, sunt utilizate informatiile din Registrul Operatorilor Intracomunitari.
Astfel, persoanele deja inregistrate in scopuri de TVA care intentioneaza sa efectueze una sau mai multe operatiuni intracomunitare trebuie sa solicite inregistrarea in Registrul Operatorilor Intracomunitari inainte de efectuarea respectivelor operatiuni.
*****
Detalii despre documentele necesare si procedura pentru inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari, despre radierea din acest registru si amenzile aplicate persoanelor care efectueaza astfel de operatiuni fara a fi inscrise in registrul amintit puteti citi in articolul publicat de Avocatnet aici:
Ghid util pentru inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari: www.avocatnet.ro/content/art...
L.C.

Ordinul ANAF nr. 1.180/2012 din 8 august 2012- modificarea si completarea Ordinului ANAF nr. 2.101/2010 - aprobarea Procedurii de organizare si functionare a Registrului operatorilor intracomunitari aduce modificari in ceea ce priveste Anexa 1.
Detalii: www.avocatnet.ro/content/art...



Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2012
Laura Ciobeica, moderator

Alte discuții în legătură

Registrul operatorilor intracomunitari ? elizabeth74 elizabeth74 Buna Ziua ! Nu sunt platitor de TVA , dar fac livrari intracomunitare , si eu trebiue sa ma inscriu în Registrul operatorilor intracomunitari? Multumesc . (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari julyana2010 julyana2010 Buna dimineata, Doresc confirmarea conform articolelor din Codul Fiscal prin care PFA-ul trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA pentru serviciile ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari roxanag roxanag Buna ziua, Noua gaselnita ANAF-REGISTRUL OPERATORILOR INTRACOMUNITARI- -ce documnete avem nevoie? -unde se depun? - a depus cineva ? (vezi toată discuția)