avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestare pv neacordare de prioritate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestare pv neacordare de prioritate

Ieri 20.01.2009, ieseam din incinta unei institutii de pe un drum fara prioritate, pe o artera cu prioritate cu cate doua benzi pe sens virand spre stanga. Dupa ce am ajuns pe prima banda la aprox. 3-5m de la intrare pe banda am fost tamponat din spate bara si stop dreapta de catre un autoturism care venea pe drumul prioritar. Avariile lui au fost bara, far,capota, aripa stanga, conducatorul sustine ca i-am iesit in fata si a icercat sa ma evite virand dreapta, asa se explica ca am fost lovit pe dreapta, eu sustin ca tipul avea viteza si nu a redus viteza suficient casa nu ma tamponeze.La biroul de constatari agentul a sustinut ca nu am acordat prioritate si ca atare am fost sanctionat cu ridicarea permisului (cred ca pe 60 zile si retestare) si 360 lei amenda. Intentionez sa depun contestatie deoarece consider ca celalat nu a condus preventiv si putea sa ma evite daca ar fi fost mai atent, iar sanctiunea care am primit-o este prea mare.Va rog daca cineva este in masura sa-mi dea un raspuns competent, daca am ceva sanse. Mentionez ca procesul verbal l-am semnat dar am spus ca nu sunt de acord cu acesta, la rubrica alte mentiuni a scris agentul ceva ce nu se intelege foarte clar(pe copie, nu stiu pe original), de altfel copia care am primit-o este foarte ilizibila. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:14, 24 Ianuarie 2009
Aveti dreptul sa faceti contestatie in termen de 15 zile de la primirea (comunicarea) procesului verbal. In primul rand verificati daca procesul verbal a fost incheiat cu respectarea dispozitiilor legale. In conformitate cu prevederile art 17 din OG 2/2001:
Art. 17. - Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu.

De asemenea ar fi bine daca aveti si un martor care sa dovedeasca cele afirmate de dumneavoastra.
solicitati in instanta ca aceasta sa oblige sa depuna la dosar o copie LIZIBILA aPV de contraventie iar daca nu aveti martori puteti fotografia locul si semnele de circulatie din zona respectiva , pentru ca acesta este obligat sa specifice in ce zona s-a incalcat legislatia si in ce fel.
Merita contestat !
Va multumesc.Mai doresc sa adaug ca aentul, pe spatele PV, la avarii a consemnat si stopul de pe partea stanga care afost spart in urma cu doua saptamani intr-un alt accident fapt constatat la data respectiva. Ar trebui sa arat si asta in intimpinare?
nu stiu exact daca va ajuta ...verificati sau intrebati pe cineva in cat timp trebuia sa faceti reparatiile de la data acelei avarii ( exista cred un termen pt. efectuarea reparatiilor ) si daca nu exista termen sau sunteti in acest termen atunci puteti terce.

Actul d-voastra se numeste contestatie !!! a PV nr.... din data.... si nu intampinare si se depune in 15 zile de la primirea PV de constatare a contraventiei la Judecatorie ( trebuie sa scrie si pe PV )
Va multumesc inca odata. As mai avea o inrebare; PV se contesta la Judecatorie sau la Politie, pentru ca am auzit mai multe pareri?

Alte discuții în legătură

Permis suspendat neacordare prioritate pietoni puyubzn puyubzn Buna ziua. Acum un an am fost oprit de catre politie, dupa o trecerea de pietoni si mi s-a adus la cunostinta faptul ca, in urma neacordarii de prioritate ... (vezi toată discuția)
Accident virand la stanga Nicu_Mihai Nicu_Mihai Buna Ziua, Am avut un accident virand la stanga ca sa intru intro parcare..semnalizand ..marcaj discontinuu am fost lovit de catre un individ care venea cu ... (vezi toată discuția)
Accident in intersectie cu sens giratoriu predator predator Buna ziua, am avut un accident cu masina in interiorul unui sens giratoriu, eu eram pe banda 2 sa fac bucla sensului la stanga cand cu viteza din stanga a ... (vezi toată discuția)