avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinerea permisului de conducere. Ce trebuie sa fac? ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinerea permisului de conducere. Ce trebuie sa fac? Ajutati-ma! Va rog!

Azi m-a prins radarul in localitate cu 105 km/h, am categoriile BE CE, categoria B o am din aprilie 2012. Am luat 10 puncte amenda si retinerea permisului de conducere. Ce trebuie sa fac sa i-au permisul cat mai repede? am nevoie de el,la sfarsitul lui octombrie trebuie sa plec in cursa cu camionul. Pe procesul verbal nu scrie cate zile mi l-au retinut. Oare 90 de zile sau 30 de zile? Atat stiu ca trebuie sa dau un examen cu 15 intrebari. va rog mult ajutati-ma!:sorry::(:(
Cel mai recent răspuns: ContSters265345 , utilizator 21:46, 20 Septembrie 2012
Art.102. -
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
e) depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic.

Art.104. – La cererea titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de către şeful poliţiei rutiere al judeţului sau al municipiului Bucureşti pe raza căreia a fost săvârşită fapta ori de către şeful poliţiei rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române, dar nu mai puţin de 30 de zile, în condiţiile prevăzute în regulament.

hg1391
Art. 221. – (1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt îndeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b) a obtinut permis de conducere cu cel putin 1 an înainte de savârsirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data savârsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d) în ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.

daca indepliniti toate conditiile de la art. 221, alin. (1) va puteti ridica permisul de conducere dupa efectuarea unei perioade de suspendare de 30 zile.

ps: cam mult in localitate dar aici nu facem morala!:acute:
Am mai gasit pe site-ul politiei rutiere, despre redobandire, NU zice nimic de vechimea permisului. Nu stiu ce sa cred :| Maine merg la politie... sa ii intreb. mersi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru cate zile se suspenda permisul pentru vatamare corporala din culpa? v_alin v_alin Am provocat recent un accident cu victima(o zi de spitalizare),neacordare de prioritate, politia mi-a suspendat permisul pentru 90 de zile. In procesul verbal ... (vezi toată discuția)
Permis conducere ion nica ion nica va tog sa-mi spuneti pe ce perioada se suspenda permisul de conducere pt depasirea vitezei de 100 km/ora. in urma cu mai putin de 2 ani l am mai avut ... (vezi toată discuția)
Examen pentru redobandirea permisului MadalinaCosmina MadalinaCosmina Buna ziua! Mi-a fost suspendat permisul pentru o perioada de 90 de zile pentru conducerea cu peste 50km/h, am dat examen de redobandire si pedeapsa a fost ... (vezi toată discuția)