avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Violare corespondenta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Violare corespondenta

Buna ziua! Primesc corespondenta firmei( cataloage, facturi, etc.) prin intermediul Postei Romane care are un oficiu postal la noi, la tara. In ultima vreme primesc plicurile desfacute, lucru care nu m-ar deranja atat de mult daca n-as fi aflat ca sotia postasului e buna prietena cu o persoana care a lucrat la noi si care cauta sa foloseasca informatiile obtinute ca sa-si deschida o firma cu acelasi domeniu de activitate. Va rog sa-mi spuneti cum pot sa-mi apar corespondenta, din punct de vedere legal, si sa opresc astfel scurgerile de informatii. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 14:13, 25 Septembrie 2012
puteti face plangere penala la politie pt violarea secretului corespondentei conforrm art. 195 cod penal
Pe de alta parte daca stric relatia cu postasul risc ca sa 'faca pierdute' unele plicuri cu acte importante. As fi preferat, macar in prima faza, ceva mai bland care sa-i avertizeze pe viitor. Ce-mi sugerati? Multumesc pentru raspuns!
Puteti face o reclamatie catre conducerea Postei Romane cu prezentarea situatie.Modalitatea o gasiti aici: [ link extern ]
~ Conținut șters la cerere ~
Daca gasiti corespondenta deschisa puteti face plangere penala insa daca nu sunteti sigur ca o deschide postasul ar trebui sa formulati cu atentie plangerea pentru ca e posibil sa nu fie vinovat postasul ci alta persoana.

Alte discuții în legătură

Postasul imi deschide corespondenta primita pe firma lilicrin lilicrin Am facut plangere la Posta Romana si au venit doi domni sa constate cele intamplate. Au vazut ca intr-adevar postasul imi deschide corespondenta, pentru ... (vezi toată discuția)
Poștașul a predat corespondența unui localnic pentru a fi distribuită cetățenilor. este legal? camelia_police camelia_police Ghiseul postal din localitatea mea functioneaza doar o zi pe saptamana. Pentru ca volumul de munca este foarte mare, postasul a predat toate plicurile unui ... (vezi toată discuția)
Violare corespondenta nairam63 nairam63 Buna ziua, Vin cu urmatoarea problema: Postasul a lasat o [b]scrisoare cu confirmare de primire[/b] sotiei mele. Si acum citez din regulamentul Postei Romane ... (vezi toată discuția)