avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Notar ieftin Constanta
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Notar ieftin Constanta

Buna ziua. M-ar interesa si pe mine un notar ieftin in Constanta. pt vanzarea unui imobil.
Care sunt de regula procentele pt onorariile lor?Sau cum s-or calcula(Taxa fixa, sau dupa "cum vad clientul", etc).
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: barbone_2006 , utilizator 14:41, 24 Septembrie 2012
:offtopic: Sigur! Daca este un client tariful va fi mai ridicat, daca este o clienta care arata bine tariful este jumatate din cel afisat in grila notarilor.:rolleyes:

Tarifele notarilor publici sunt stabilite prin Ordinul 46 C/2011 pentru fiecare operatiune in parte.
[ link extern ]

imi pare rau, dar n-am gasit rezolvarea. dak eram si eu notar sau dak as fi facut dreptul, as fi stiut unde sa caut, dar din pacate, nu sunt decat un economist. deci, revenind pe topic, unde se specifica procentul care se aplica in cazul vanzarii-cumpararii unui imobil? mersi
Nu este procent ca notarul nu este agent imobiliar stimate domn economist si nu ne aflam nici la piata ca sa vedem cine da mai ieftin legatura de patrunjel....
Onorariul se stabileste fie in functie de pret, fie in functie de grila de expertiza imobiliara pt uzul notarilor, daca pretul declarat de parti este sub aceasta valoare.
Dvs aveti la indemana pe celebrul motor google sa tastati Camera Notarilor Publici Constanta si sa alegeti un notar din Constanta.
Trebuie sa stiti ca pe langa onorariu se va incasa si TVA, daca biroul este platitor de TVA, taxa ANCPI, pentru a intabula imobilul pe numele cumparatorului , impozit pe tranzactie datorat de vanzator.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Septembrie 2012
ContSters250994, utilizator
Joha a scris:

Nu este procent ca notarul nu este agent imobiliar stimate domn economist si nu ne aflam nici la piata ca sa vedem cine da mai ieftin legatura de patrunjel....
Onorariul se stabileste fie in functie de pret, fie in functie de grila de expertiza imobiliara pt uzul notarilor, daca pretul declarat de parti este sub aceasta valoare.
Dvs aveti la indemana pe celebrul motor google sa tastati Camera Notarilor Publici Constanta si sa alegeti un notar din Constanta.
Trebuie sa stiti ca pe langa onorariu se va incasa si TVA, daca biroul este platitor de TVA, taxa ANCPI, pentru a intabula imobilul pe numele cumparatorului , impozit pe tranzactie datorat de vanzator.

in primul rand, lasati ironiile si incercati sa acceptati ca nu toata lumea este corecta.
apoi, va informez, ca stimabilii notari din Constanta(poate nu toti), nu lucreaza asa de corect precum sugerati dvs. Lucreaza la procent,chiar daca nu recunoasteti nici dvs nici altii. Mi s-a cerut un procent de 3% DOAR pt onorariul domniei sale, excluzand taxa ANCPI si impozitul meu.
deci, lasati-o mai moale cu corectitudinea ca nici la piata nici pe forum nu suntem toti cinstiti.

cat despre celebrul google, sa stiti ca l-am folosit intens, si tocmai de aceea am avut "impertinenta" de a utiliza acest site care sa ma ajute sa aflu care este adevarul despre acest subiect: respectiv, este asa onorabil notarul incat imi cere 3 % sau poate nu?????iar raspunsul este clar ca NU , din moment ce am fost atat de bine si gentil indrumata de domniile dvs si am aflat ca de fapt situatia este alta.
una peste alta, va multumesc pt tot!
Aveti la indemana sa faceti reclamatie la Camera Notarilor Publici pentru necorectitudinea unora dintre ei!
A va vaita pe un forum nu este o solutie!

Alte discuții în legătură

Taxe notariale la vanzare-cumparare de imobil stefan_72 stefan_72 Buna ziua. Eu si sotul meu suntem pe cale sa cumparam o garsoniera in zona Popesti Leordeni. Am facut un precontract cu vanzatorul. Ce m-ar interesa este ... (vezi toată discuția)
Taxe la vanzarea unui apartament fgeorgeta fgeorgeta Va rog sa-mi spuneti ce taxe se platesc la vanzarea unui apartament (vezi toată discuția)
Cumpararea unei case crystyyy83 crystyyy83 buna ziua, as vrea sa stiu si eu ,daca se poate, la o casa in valoare de 36000 de euro cit m-ar costa notarul ? (vezi toată discuția)