Joha a scris:
Nu este procent ca notarul nu este agent imobiliar stimate domn economist si nu ne aflam nici la piata ca sa vedem cine da mai ieftin legatura de patrunjel....
Onorariul se stabileste fie in functie de pret, fie in functie de grila de expertiza imobiliara pt uzul notarilor, daca pretul declarat de parti este sub aceasta valoare.
Dvs aveti la indemana pe celebrul motor google sa tastati Camera Notarilor Publici Constanta si sa alegeti un notar din Constanta.
Trebuie sa stiti ca pe langa onorariu se va incasa si TVA, daca biroul este platitor de TVA, taxa ANCPI, pentru a intabula imobilul pe numele cumparatorului , impozit pe tranzactie datorat de vanzator.
in primul rand, lasati ironiile si incercati sa acceptati ca nu toata lumea este corecta.
apoi, va informez, ca stimabilii notari din Constanta(poate nu toti), nu lucreaza asa de corect precum sugerati dvs. Lucreaza la procent,chiar daca nu recunoasteti nici dvs nici altii. Mi s-a cerut un procent de 3% DOAR pt onorariul domniei sale, excluzand taxa ANCPI si impozitul meu.
deci, lasati-o mai moale cu corectitudinea ca nici la piata nici pe forum nu suntem toti cinstiti.
cat despre celebrul google, sa stiti ca l-am folosit intens, si tocmai de aceea am avut "impertinenta" de a utiliza acest site care sa ma ajute sa aflu care este adevarul despre acest subiect: respectiv, este asa onorabil notarul incat imi cere 3 % sau poate nu?????iar raspunsul este clar ca NU , din moment ce am fost atat de bine si gentil indrumata de domniile dvs si am aflat ca de fapt situatia este alta.
una peste alta, va multumesc pt tot!