avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

daca decizia de incetarea a contractului de munca s.a facut in baza art 55 lit b din legea 53/2003(am primit decizia prin posta)pot beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:19, 9 Februarie 2013
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa va inceteze CIM din motive neimputabile dvs.

2. Incetarea CIM cu art.55b din Codul muncii (cu acordul partilor) va este imputabila deoarece dvs. ati solicitat aceasta.
Încetarea contractului individual de munca prin acordul parţilor exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj, avand în vedere ca acordul exprimat de salariat este un motiv imputabil lui de încetare a contractului individual de munca.
buna dimineata!in cazul unui contract de munca incheiat pe perioada determinata,3 luni,se poate beneficia de indemnizatie de somaj o data cu incetarea contractului?
Da, numai daca indepliniti si celelalte conditii prevazute de lege pentru acordarea indemnizatiei de somaj.
1. La incetarea de drept a CIM pe perioada determinata (conf. art.56(1), lit.i) din Codul muncii) veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

2. Cele 12 luni de stagiu de cotizare la somaj nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Daca am 12 luni vechime si imi dau demisia beneficiez de somaj? mychelyne mychelyne Buna seara, am o nelamurire in privinta conditiilor care trebuie indeplinite pentru a beneficia de somaj. Lucrez de 1 an si ceva si acum vreau sa plec prin ... (vezi toată discuția)
La demisie se acorda somaj? mariamarineci mariamarineci :help:Buna ziua, Cu un raspuns, v-as ruga daca cineva ma poate ajuta?! Lucrez la o firma care nu prea mai merge, iar patronul in loc sa ne trimita in fara ... (vezi toată discuția)
Demisie & somaj JohnnyBRB JohnnyBRB Buna ziua, Are drept la somaj o persoana care si-a dat demisia? Va rog sa imi indicati temiul legal. Multumesc! (vezi toată discuția)