avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Autorizatii pentru renovare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Autorizatii pentru renovare

Buna ziua,
Am si eu o intrebare: Vreau sa sparg un perete in casa
si am inteles ca imi trebuie autorizatie. Cum sta treaba cu astea?
E vreo lege care sa ma oblige sa fac autorizatie.
‎Mentionez ca nu e un perete de rezistenta, ci doar peretele dintre o mica debara si bucatarie. peretele este din BCA.

Multumesc.
Oana
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 18:43, 25 Septembrie 2012
Calea legala este certificat de urbanism,apoi atutorizatie de constructie......
Legea 230/2007 Art. 11. - (1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.


Este mai bine sa aveti aprobarile necesare, "carcotasi" sunt destui in bloc, daca nu este perete de rezistenta si este din BCA, nu cred ca este o mare problema autorizatia.
Avand in vedere ca nu este perete de rezistenta sau prin indepartare nu este afectata structura de rezistenta a condominilui,nu este necesara autorizatie de constructie si certificat de urbanism
Anterior demararii executiei modificarii interioare se impune sa informat presedintele de asociatie

Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2012
ynocentta, utilizator
Nu trebuie sa va luati dupa "EX" consultanti care dau "sfaturi de bine", aveti nevoie de autorizatie.
Pentru orice modificare, desfiintare a unui perete, a unei debarale..., aveti nevoie de autorizatie d la primarie.
Dumneavoastra spuneti ca nu este perete de rezistenta. Foarte bine. Asta inseamna ca o sa primiti autorizatie foarte usor, fara a fi nevoie de studii, proiecte...
Solicitati autorizatie de modificare. Cei care elibereaza autorizatia au acces la datele blocului si stiu daca acel perete este sau nu de rezistenta si pot sa va elibereze autorizatia cu sa fara alte cercetari.

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie? Hopeless Hopeless Vreau sa stiu si eu daca pentru a-mi largi bucataria prin desfiintarea unei debarale (usa si 22 cm de perete din caramida care nu modifica structura de ... (vezi toată discuția)
Demolare pereti interiori apartament bloc maria1956 maria1956 Locuim intr-un bloc cu 4 etaje,vecinii de la etajele1 si 2,3 au desfiintat peretele de la bucatarie pentru marirea acesteia iar o familie tot de la 3 au ... (vezi toată discuția)
Modificari interioare la apartament lazindaliborca lazindaliborca Buna,as vrea sa renovez apartamentul,aici intra desfiintarea/demolarea a 10-15 cm din unul dintre zidurile de rezistenta a blocului,demolarea si constructia ... (vezi toată discuția)