avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis nepredat la timp la politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis nepredat la timp la politie

Am contestat un PV si ulterior l-am pierdut. Nu am predat permisul la timp. Ce se poate intampla?
mai primiti 30 de zile de suspendare, bonus.
Plus ca daca circulati in continuare mai riscati si un dosar penal.
Ce inseamna dosar penal? Cu ce ma dejavantajeaza pe mine acest dosar? Am cazier? Si daca am, ce o sa-mi treaca in el ca am condus cu permisul de conducere suspendat?
alcs_alx a scris:

Ce inseamna dosar penal? Cu ce ma dejavantajeaza pe mine acest dosar? Am cazier? Si daca am, ce o sa-mi treaca in el ca am condus cu permisul de conducere suspendat?

Art.86. -
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau permisul i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Amenda este varianta "sau" si nu varianta "obligatorie"!

Daca nu aveti cazier, veti avea. Daca deja aveti :hm:, se va mentiona si fapta de fata.

Nu va ramane decat sa discerneti! :)
ideea este in felul urmator.

Eu vreau sa procedez in felul urmator:

Ma opreste politia ca : am depasit coloana de masini, nu am acordat recere la pietoni. acestre ilegalitati se sanctioneaza pe langa amenda si cu 30 de zile suspendare de permis.

Ca eu ulterior sa contestez PV-ul si sa nu mai fie necesar sa aduc certificat de grefa sa se uite la mine aia de la politie cand daucertificatul de grefa ca la un infractor. (am patit lucrul asta). Pe langa faptul ca ma intreaba de ce ai contestat, crezi ca a gresit politistul cand ti-a dat amenda si suspendarea? Lucruri pe care ei nu ar trebui sa le intrebe.

Si ca sa evit aceasta treaba nu mai predau permisul, fac contestatie in 15 zile si raman cu permisul.

Asta vroiam eu de fapt. Nu sa circul cu permisul suspendat. Ca nu sunt atat de inconstient.

Orcum multulesc de raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Mai pot ataca cu recurs hotararea prin care a fost respinsa plangerea? kosmin_2010 kosmin_2010 Un Proces Verbal intocmit de IPJ [Editat] pentru viteza, Eu sincer nu aveam viteza aia, aveam cam cu 10-15 km mai putin care imi salveaza permisul . Instanta ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis ileanaGodja ileanaGodja Am permisul suspendat de 3 luni, cand sa-l ridic de la politia rutiera, agentul mi-a raspuns ca datorita faptului ca m-am adresat judecatoriei cu o cerere de ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat alin91 alin91 Buna Seara. Va adresez si dumneavoastra o problema la care nu am raspuns clar. Anul trecut in septembrie mi a fost suspendat permisul de conducere pt ... (vezi toată discuția)