avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare

Buna ziua !
am 2 matuse care au mostenit o casa cu teren in urma decesului parintilor,una din ele are 2 copii una nu are ,au dezbatut succesiunea ,au facut iesirea din indiviziune ,dar nu sau mutat in casa propriu zis ci stau undeva cu chirie ,in casa locuieste 1 copil a uneia din matusi ,acum la dat in judecata cerind ordonanta presedentiala de evacuare ,dar dupa 3 termene tribunalul a respins cererea de eliberare ordonanta de evacuare . intrebarea mea este pot sa faca recurs ? sau ce modalitate mai au sa intre in locuinta lor acel fiu la una si nepot la cealalta nu vor sa iasa din casa.
Cel mai recent răspuns: cipriang4s , utilizator 09:10, 4 Octombrie 2012
Vedeti intai motivul respingerii cererii, s-ar putea ca dvs sa va fi indreptat gresit cu cerere in evacuare, cred ca potrivita era o actiune in revendicare.
Ultima modificare: Joi, 27 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
Impotriva solutiei pronuntate de instanta prin ordonanta presedintiala, partea nemultumita poate declara recurs in termen de 5 zile de la pronuntare, daca judecata s-a facut cu citarea partilor sau in termen de 5 zile de la comunicare, daca s-a dat fara citarea lor. Judecarea recursului se face de urgenta si cu precadere, cu citarea partilor.

Ca si instanta de fond, instanta de recurs poate amana pronuntarea cel mult 24 de ore si va redacta motivarea deciziei in termen de cel mult 48 de ore de la pronuntare.

Legea prevede ca impotriva executarii ordonantei presedintiale se poate face contestatie. In temeiul acestei dispozitii legale, in practica instantelor se admite ca partile pot formula si contestatie in anulare.

Ordonanta, adica hotararea pronuntata este executorie, adica poate fi pusa in executare, iar daca instanta hotaraste, executarea se poate face fara somatie si fara trecerea unui termen.

Impotriva executarii ordonantei presedintiale se poate face contestatie la executare. Executarea hotararii poate fi suspendata de catre instanta de recurs, pana la judecarea recursului, cu plata unei cautiuni, adica a unei sume de bani al carui cuantum se stabileste de catre instanta si se consemneaza intr-un cont, la dispozitia acesteia.



Numãr unic dosar: 3062/291/2012
Înregistrat în data de: 06.07.2012
Obiect dosar: ordonanţă preşedinţială EVACUARE
Materia juridicã: Civil
Stadiu procesual: Fond
Părţi: SOLOMON GEORGETA : Reclamant
NAN MARIA : Reclamant
BACIU GHEORGHE : Pârât
BACIU CRISTINA : Pârât
CÃI DE ATAC:
Tip acţiune Data declarare Cine declara
Pagina 1

TERMENE DE JUDECATÃ:
Data Detalii
25/07/2012 Amână cauza
Solutie: Admite excepţia nelegalei constituiri a completului de judecată, invocată din oficiu. Trimite cererea de acordare ajutor public judiciar formulată de către pârâţii Baciu Cristina şi Baciu Gheorghe la completul civil vacanţă- judecător Cojiţă Mihai , pentru justa ei soluţionare. Acordă termen de judecată în cauză la data de 22.08.2012 la completul civil vacanţă - judecător Cojiţă Mihai, pentru când se va repeta procedura de citare cu pârâtul Baciu Gheorghe. Reclamantele şi pârâta Baciu Cristina au TC.
20/08/2012 Amână cauza
Solutie: RESPINGE CEREREA PETENTEI BACIU CRISTINA DE ACORDARE A UNUI AJUTOR PUBLIC JUDICIAR.
22/08/2012 Amână cauza
Solutie: Acordă termen de judecată la data de 24 septembrie 2012, în sistemul ciclic aleatoriu, pe completul 1-CC, judecător Iacob Veronica, părţile având termen în cunoştinţă. Încuviinţează proba testimonială, solicitată de ambele părţi, sens în care, reclamantele vor asigura prezenţa martorei Postolache Georgeta iar pârâţii vor asigura prezenţa martorelor Dondea Elena şi Juncu Elena. Pune în vedere pârâţilor să achite taxa judiciară de timbru în valoare de 471 lei şi timbru judiciar de 3 lei, aferente cererii reconvenţionale. Se va comunica copie de pe întâmpinare, reclamantelor, în vederea studierii acesteia. Pronunţată în şedinţa publică, azi 22 august 2012.
24/09/2012 Respinge cererea
Solutie: Respinge cererea de ordonanţă preşedinţială - evacuare. Respinge cererea reconvenţională.
Pagina 1

Ultima actualizare: 26.09.2012

va rog sa imi dati un raspuns mai clar ce se poate face in acest caz!
Exercitati calea de atac a recursului, in termen de cinci zile de la pronuntare.

Alte discuții în legătură

Ordonanþã preºedinþialã - minori si familie ContSters278923 ContSters278923 daca un minor abandonat de mama sa a fost incredintat tatalui prin ordonanta presedintiala in decembrie 2012 cu recurs in 5 zile de la comunicare, iar mama ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala drept vizita cu citare si fara citare.exista sau nu autoritate de lucru judecat? avocat_penalist avocat_penalist Buna seara doamnelor avocat si domnilor avocati, Am un caz in care s-a judecat o ordonanta presedintiala fara citare si intrucat s-a respins s-a deschis ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala Artigas Artigas Va salut, Ma confrunt cu o problema majora. Am vandut apartamentul in care locuiesc si din motive de sanatate(justificate cu acte)nu am reusit sa-l predau ... (vezi toată discuția)