avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort / custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort / custodie

Buna ziua,
Fratele meu doreste sa divorteze pe motivul infidelitatii si a neglijentei sotiei fata de copil, copilul are 1 an si 3 luni, el doreste custodia copilului, are vreo sansa pentru a ramane copilul in custodia lui? mentionez ca sotia lui sufera de epilepsie, daca ar pleca in localitatea de unde este ea nu ar avea conditii sa il creasca, l-a maltratat si in fata noastra, nu are un limbaj corespunzator fata de copil, l-am gasit singur in casa si ea era plecata in repetate randuri, fratele meu este disperat pt ca nu are cum sa lase copilul cu acesta femeie, eu cel putin nu o pot numi mama, legea va permite sa lase copilul femeii in aceste conditii?
Va multumesc!
Doamna, acum custodia este comuna. Copilul este incredintat unuia dintre parinti, unde i se stabileste domiciliul.

Daca fratele poate dovedi in Instanta ceea ce afirmati, are sanse mari.
Data fiind situatia sanatatii mamei, daca veti proba in instanta cele afirmate (starea de sanatate si diagnosticul, comportamentul vis a vis de copil) si in plus tatal are un serviciu si un domiciliu corespunzator cresterii minorului si va putea sa asigure supravegherea acestuia atunci cand se afla la serviciu, sunt sanse destul de mari sa obtina o custodie exclusiva asupra minorului, desi regula la momentul actual este cea a custodiei comune.
Fratele meu are un domiciliu corespunzator, serviciu stabil, acum sotia fratelui meu a luat copilul si a plecat de la domiciliul unde locuiau impreuna, fratele meu il viziteaza zilnic pe copil si ducandui toate cele necesare pentru a nu-i lipsi nimic copilului, dar pana se pronunta divortul el vrea sa mai ia copilul acasa dar aceasta nu il da sub nici o forma, din partea ei este un fel de razbunare, ii este frica ca acest copil sa nu sufere din cauza ei. Ca sa putem demostra cele scrise mai sus exista martori, avem chiar un prieten care l-a gasit singur in curte plangand si ea era plecata la presupusa prietena.
Va multumesc inca o data pentru sfaturi.
referitor la diagnostic, fratele meu a reusit sa faca o copie a diagnosticului unde reiese ca sufera de acesta boala, este relevanta o copie in proces?

Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
Epilepsia nu este o boala psihica, desi provoaca pierderi de cunostinta, fiind o boala care s etine sub control. Persoana bolnava nu prezinta acte de violenta si agresiune, halucinatii, etc, deci nu poate fi un pericol pentru familie.
De ce nu cereti o evaluare psihiatrica si psihologica pentru a demonstra ca mama are probleme? Chiar si asa, este foarte putin probabil sa dovediti.
Cert, nu confundati epilepsia cu boli psihice grave.
Epilepsia nu este o forma de retardare intelectuala sau boala psihica si nu este contagioasa.
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2012
tarkan, utilizator
Se poate cere in instanta o evaluare a starii mamei cat si o parere a unui medic in legatura cu manifestarile acestei boli si posibilitatea supravegherii si ingrijirii efective a minorului, mai ales ca spuneti ca exista martori care pot confirma cele mentionate.

Totul se discuta in functie de fiecare caz in parte.

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine custodia copil? lory_boby lory_boby Buna ziua.Sper sa ma puteti ajuta.pe data de 14 aprilie avem prima infatisare.Am comvenit sa nu facem mare tamtam pe baza divortului sa nu ne inproscam cu ... (vezi toată discuția)
Custodie tata amne amne Buna revin cu o lamurire. Nevasta mea a semnat aceea foaie prin care imi incredinta un copil pentru ca ea a comis o ilegalitate : a luat unul dintre copii de ... (vezi toată discuția)
Divort: partaj si custodie ? mariadumitrescu mariadumitrescu Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs! Problema mea este de fapt a fratelui meu: este casatorit de ceva ani in urma casatoriei avand si un copil ... (vezi toată discuția)