avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... NOTARIAL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

NOTARIAL

In 2006 am platit 25% avans pt un apartament, la stadiu de proiect, intr-un ansamblu rezidentiar nou.
Notarul a intocmit un contract de vanzare-cumparare si a trecut in el, ca suma de calcul, toata valoarea locuintei.
Avea voie sa intocmeasca un contract de vanzare-cumparare si sa calculeze pe valoarea intreaga?
Cel mai recent răspuns: Meroiu Daniela , Avocat 17:00, 21 Februarie 2009
Dvs ati facut un antecontract de vanzare-cumparare, pentru ca in caz contrar inseamna ca ati devenit proprietar prin plata a doar o patrime din pret :D


Av. Gheorghe Alexandru

Dacă vă referiţi la onorarul notarului atunci cînd spuneţi că a trecut în contract, ca sumă de calcul, întregul preţ, vă pot spune că nu a procedat corect. În cazul unui antecontract, onorarul notarial pentru autentificarea antecontractului trebuie raportat la suma plătită cu titlu de avans, urmînd ca în cazul în care actul translativ de proprietate se încheie la acelaşi notar, din onorarul calculat pe baza întregului preţ să se scadă onorarul achitat cu ocazia autentificării antecontractului.

Sigur, în antecontract se trec atît preţul total, cît şi avansul achitat, dar e nefiresc să vă perceapă un onorar aferent preţului şi nu avansului.

Liviu S.Bordaş
Mi s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare nu un antecontract de vanzare-cumparare, scrie f clar pe actul notarial. Asta si intreb. De ce? Totul era la stadiul de proiect. Avea voie?
Daca notarul trebuia sa incheie un antecontract de v-c si nu un contract de v-c ce se poate face?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Ianuarie 2009
burdy, utilizator
desigur ca avea voie. cu acel contract si cu procesul verbal de predare-primire va putati duce dupa aceea la cartea funciara pentru intabulare si la administratia financiara pentru deschiderea rolului fiscal.
Nu inteleg. Mi s-a intocmit un contract de vanzare-cumparare de catre un notar in anul 2006 pentru un imobil care exista pe hartie, urmand ca predarea bunului (prin proces verbal de predare-primire) sa se faca in anul 2008, ceea ce nu s-a intamplat inca.

Alte discuții în legătură

Act vanzare- cumparare laurentiu6 laurentiu6 buna. am o rugaminte . poate cineva sa ma ajute cu o ciorna cum arata un act vanzare - cumparare pentru casa ? vreau sa vad daca este la fel cu cel pe care il ... (vezi toată discuția)
Exista riscuri sa vinzi un apartament unei persoane care ia credit ipotecar? magdalenamatei magdalenamatei Buna ziua, Urmeaza sa vand un apartament unui cumparator care ia un credit ipotecar. In propunerea de contract pe care am primit-o se specifica : …. « ... (vezi toată discuția)
Uregent - contract v-c cu plata in rate, a unui imobil cu ipoteca la banca - clauze IuliaCo IuliaCo Buna ziua, Va rog mult, o parere despre claritatea si pertinenta clauzelor. Precizez ca eu sint cumparatorul, avansul in ziua semnarii este 50% din pretul ... (vezi toată discuția)