avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vanzare- cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vanzare- cumparare

buna. am o rugaminte . poate cineva sa ma ajute cu o ciorna cum arata un act vanzare - cumparare pentru casa ? vreau sa vad daca este la fel cu cel pe care il am ,deoarece nu nu am fost in tara cand s-a facut vanzarea unui ap. si am pus pe cineva in locul meu . vreau sa vad daca este bun s-au nu cum este facut.va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 13:15, 28 Iulie 2012
Contract de vanzare-cumparare
(varianta: bunuri imobile)


Incheiat astazi .........................
la .............................................

I. PARTILE CONTRACTANTE

1.1. .................................................................... cu domiciliul in ..........................,
(numele si prenumele) (localitatea) str. ............................................ nr. ......., bloc ......., scara ......., etaj ......., apartament ......, sectorul/judetul .........., codul numeric personal ........................, in calitate de vanzator si

1.2. ................................................................................................. cu domiciliul in ........................................................, (numele si prenumele) (localitatea) str. .......................... nr. ......, bloc ......, scara ......, etaj ......, apartament ......, sectorul/judetul .........., codul numeric personal ........................, in calitate de cumparator au convenit sa incheie prezentul contract de vanzare-cumparare, cu respectarea urmatoarelor clauze:

II. OBIECTUL CONTRACTULUI

2.1. Transmiterea dreptului de proprietate de catre vanzator cumparatorului asupra imobilului situat in ................................, str. ........................... nr. .................., judetul/sectorul .................., (localitatea) compus din .................................. .

2.2. Odata cu vanzarea imobilului sus-mentionat se transmite cumparatorului si dreptul de proprietate asupra terenului aferent in suprafata de .................. mp.

2.3. Imobilul care face obiectul prezentului contract de vanzare-cumparare este proprietatea vanzatorului fiind dobandit prin .................... (vanzare-cumparare, donatie, schimb etc.) conform ........................................................................... autentificat la ......................, dreptul de proprietate (titlul de proprietate, numarul, data) fiind inscris in Cartea funciara nr. ....................... la Judecatoria ......................... .

III. PRETUL CONTRACTULUI

3.1. Pretul vanzarii este de ...................................... LEI/EURO/USD, suma care a fost achitata de (in cifre si litere) cumparator vanzatorului astazi data autentificarii prezentului contract.
sau

3.1. Pretul vanzarii este de ............................................ LEI/EURO/USD, suma care se va plati de cumparator vanzatorului astfel: (in cifre si litere) ................................................................. .

IV. OBLIGATIILE PARTILOR

4.1. Vanzatorul se obliga sa predea cumparatorului imobilul care face obiectul prezentului contract, liber, la data de .......................................................... si la ........................................................................... . (locul unde se face predarea-primirea)

4.2. Obligatiile cumparatorului sunt urmatoarele:
a) sa efectueze plata pretului la data si la locul stabilit de vanzator/locul unde se face predarea imobilului;
b) sa suporte toate taxele aferente incheierii si autentificarii prezentului contract.

V. GARANTII

5.1. Vanzatorul declara sub sanctiunea legii penale pentru fals in declaratii ca apartamentul ce se vinde:
a) se afla in intregime in proprietatea sa, nefiind instrainat sub nici o forma, vreunei alte persoane, pana la data incheierii prezentului contract;
b) nu a fost scos din circuitul civil prin trecere in proprietate publica, nu este seches- trat si nici urmarit, nu face obiectul vreunui litigiu, este liber de orice sarcini, fiind in mod legal si continuu in proprietatea si posesia sa, de la data dobandirii si pana in prezent, garantand pe cumparator impotriva oricarei evictiuni in conformitate cu prevederile art. 1337 din Codul civil.

5.2. Cumparatorul:
a) declara ca a luat cunostinta de situatia juridica si de fapt a apartamentului ca fiind cea aratata mai sus, de vanzator si stie ca nu este grevat de sarcini, potrivit extrasului de carte funciara nr. ............ din ....................... eliberat de Biroul de carte funciara al Judecatoriei ................, ceea ce nu-l exonereaza pe vanzator de raspunderea pentru evictiune;
b) consimte la intabularea dreptului de proprietate asupra apartamentului cu titlu de ......

5.3. Taxele si impozitele catre stat sunt achitate la zi de catre vanzator, astfel cum rezulta din cazierul fiscal nr. .............. din .................. eliberat de ........................, urmand ca de astazi data autentificarii prezentului contract sa treaca asupra cumparatorului, care suporta si taxa de timbru, timbrul judiciar si onorariul notarului public.

5.4. Transmiterea dreptului de proprietate asupra imobilului sus-mentionat are loc astazi data autentificarii prezentului contract, fara indeplinirea altei formalitati, totodata efectuandu-se predarea catre cumparator a actelor de proprietate in original.

VI. ALTE CLAUZE

6.1. Vanzatorul consimte la intabularea dreptului de proprietate pe numele cumparatorului, autorizandu-l, in mod expres, sa indeplineasca formalitatile necesare pentru efectuarea tuturor operatiilor de publicitate imobiliara.

Redactat de .............. si editat/multiplicat in ...... exemplare, din care .......... astazi data autentificarii.


VANZATOR CUMPARATOR
Bafta!=D>
Vanzarea se face in forma autentica la notar sub Sanctiunea nulitatii absolute. Mergeti la notariat si incheiati actul, trebuie sa aveti cadastru intabulare, certificat fiscal pt bunul imobil, adeverinta de la Asociatia de proprietari ca sunt la zi cu toate platile, ultima factura de la ENEL.
Un contract de vanzare trebuie sa cuprinda numele, cnp ul su domiciliul vanzatorului si cumparatorului, mentiunea daca cumparatorul este casatorit sau nu, in caz affirmativ se trece si numele sotului sotiei si cnp ul acesteia.
Identificarea bunului care se vinde adresa, nr cadastral, nr. Carte funciara, suprafata, compunerea acesteia, apoi dobandirea sau istoricul imonilului facut din actele de proprietate ale vanzatorului, pretul acestuia,modalitatea de plata, daca plata se face in numerar declaratiile vanzatorului si ale cumpatorului ca au dat respectiv au primit pretul, garantia vanzatorului contra evictiunii si viciilor, declaratia vanzatorului ca toate utilitatile sunt platirea si impozitul conform certificatului fiscal adeveintei de la asociatia de proprietari, facturii ENEL, declaratia cumparatorului ca este casatorit si regimul matrimonial , declaratia partilor ca sunt de acord cu contractul respectiv, alte clauze, transmisiunea proprietatii, declaratia partilor ca sunt de acord cu radierea dr de propr al vanzatorului si inscrierea dr de prop al cumparatorului in Cartea funciara, declaratia partilor ca nu solicita si nu s a pus la dispozitie certificatul de performant a energetica al cladirii si cumparatorul isi asuma riscul de a cumpara in aceste conditii sau mentiunea ca a fost eliberat certificatul de performant a energetica.. Apoi urmeaza semnatura partilor, incheirea de autentificare a notarului care ia act de prezenta partilor in fata lui sau prin mandatari conform unei procuri autentice, partile enumerate si identificare cu domiciliu, carte de identitae sau pasaport, cnp, si mentiunea ca actul a fost citit si consimtit de parti, semnatura si stampila notarului, onorariu , TVA, taxa ancpi pt intabulare si chitantele respective.
Cam asa arata in mare un contract de vanzare....
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2012
ContSters250994, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada incasare vanzare imobil Monica02 Monica02 Buna ziua , va rog sa ma ajutati cu o informatie legata de textul : Restul de pret in suma de 35.000EUR (treizecisicincimiieuro), va fi virat pe baza ... (vezi toată discuția)
Notarial burdy burdy In 2006 am platit 25% avans pt un apartament, la stadiu de proiect, intr-un ansamblu rezidentiar nou. Notarul a intocmit un contract de vanzare-cumparare si a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am un antecontract de vanzare - cumparare a unei case ... nechinate nechinate Buna ziua Am un Antecontract de vanzare - cumparare a unei case incheiat intre mine si soacra mea acum 10 ani . Mentionez ca locuim amandoi in aceasta casa. ... (vezi toată discuția)