avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... exista riscuri sa vinzi un apartament unei persoane ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

exista riscuri sa vinzi un apartament unei persoane care ia credit ipotecar?

Buna ziua,
Urmeaza sa vand un apartament unui cumparator care ia un credit ipotecar. In propunerea de contract pe care am primit-o se specifica :
….
« 1. suma de …. EURO, declaram ca am primit-o noi, vanzatoarele, astazi, data autentificarii prezentului contract, prin virament, in contul nr. .
2. restul de pret, in suma de … EURO, am convenit sa ne fie achitat noua, vanzatoarelor, prin mandatar, prin virament bancar, in contul sus-mentionat, in baza creditului acordat cumparatorului de catre LIBRA INTERNET BANK SA, prin contractul de credit nr. ___/________, la data prezentarii la banca a intabularii Contractului de vanzare cumparare, a contractului de ipoteca si a extrasului de Carte Funciara de informare din care sa rezulte inscrierea ipotecii de rangul I si a interdictiilor aferente constituite asupra bunurilor imobile in favoarea LIBRA INTERNET BANK SA
Dovada platilor se face conform art. 1504 Cod Civil
Noi, vanzatoarele, declaram prin mandatar ca renuntam la dreptul de ipoteca legala prevazut de art. 2386 pct. 1 Cod Civil pentru garantarea platii restului de pret, cumparatorul fiind obligat sa indeplineasca toate formalitatile si sa obtina creditul solicitat si aprobat de Libra Internet Bank SA, drept pentru care suntem de acord ca acesta sa ipotecheze bunurile imobile cumparate in vederea garantarii creditului solicitat

Transmiterea dreptului de proprietate cu toate atributele sale asupra bunurilor imobile vandute, precum si predarea acestora catre cumparator pentru exercitarea libera si neingradita a posesiei se realizeaza astazi, data autentificarii prezentului contract, ocazie cu care noi, vanzatoarele, prin mandatar, am predat cumparatorului titlurile si documentele privitoare la proprietatea bunurilor vandute. »

Va rog sa imi spuneti daca :

1. Considerati ca imi asum vreun risc, chiar foarte mic, semnand un astfel de contract inainte de a primi banii in cont ?Ati auzit de cazuri in care vanzatorul nu a primit banii ?
2. Credeti ca as putea solicita sa se introduca in contract urmatorele clauze :

2.1. In cazul in care in termen de 5 zile lucratare nu va intra in contul vanzatorului suma de 98.500 euro achitata de cumparator, prezentul contract de vanzare cumparare se anuleaza, la cererea vanzatorului, notarul instrumentator urmand sa execute demersurile necesare anularii. Aceasta nu va implica nici un cost suplimentar pentru cumparator. Cererea de anulare va fi depusa in format electronic, avand atasat extrasul de cont.

2.2.Predarea- primirea apartamentului se va realiza dupa intrarea sumei reprezentand pretului integral al vanzarii in contul cumparatorului.

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 15:02, 27 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avansul se achita prin virament bancar,la data autentificarii actului.(asadar, va exista o dovada a platii pretului, un extras bancar ).

Pretul se avanseaza la momentul perfectarii contractului de vanzare-cumparare, nu la un termen ulterior.

Se precizeaza sursa de provenienta a sumei de bani, anume imprumutul perfectat.

Dovada platii se efectueaza in baza documentelor justificative.

Contractul poate fi rezolutionat, daca nu se plateste pretul.

Predarea apartamentului se realizeaza dupa ce este efectiv platit pretul.


Se pot insera, prin acordul partilor, clauzele contractuale amintite.


Puteti fi asistat de avocat, la data perfectarii antecontactului sau a contractului de vanzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare apartament mariapricop mariapricop Trebuie sa vand un apartament. pentru care am procura. Cumparatorul plateste prin virament bancar in contul deschis de proprietar in alt ... (vezi toată discuția)
Dovada incasare vanzare imobil Monica02 Monica02 Buna ziua , va rog sa ma ajutati cu o informatie legata de textul : Restul de pret in suma de 35.000EUR (treizecisicincimiieuro), va fi virat pe baza ... (vezi toată discuția)
Uregent - contract v-c cu plata in rate, a unui imobil cu ipoteca la banca - clauze IuliaCo IuliaCo Buna ziua, Va rog mult, o parere despre claritatea si pertinenta clauzelor. Precizez ca eu sint cumparatorul, avansul in ziua semnarii este 50% din pretul ... (vezi toată discuția)