avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Servitute
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Servitute

Buna ziua,
Va prezint urmatoarea speta :
Am cumparat un teren, iar in extrasul de informare carte funciara si autentificare ulterioara, nu aparea obligatii asupra acestuia.
Dupa 2 ani, ca urmare a neintelegerilor cu un vecin legat de dreptul de trecere, care staruia asupra faptului ca are servitute, am scos din nou un extras de carte funciara, care aparea din nou liber de sarcini.
Dupa 2 zile, ma anunta notarul ca a aparut o sracina, servitute de trecere, constituita in baza unui contract din 2007.
Eu sunt al 2-lea cumparator.In contractele de vanzare cumparare nu s-a perpetuat nici o obligate.Numai in contractul vecinului este prevazuta de aceasta obligatie, data de primul proprietar.
Cine este de vina in aceasta situatie?Cartea funciara pentru ca nu a prelucrat o clauza dintr-un contract de vanzare-cumparare?Primul proprietar care a vandutr terenul?Cui sa cer despagubiri, avand in vedere ca poate daca as fi stiut de aceste sarcini nu as f achizitionat terenul?

Alte discuții în legătură

Servitute andr33apn andr33apn Buna ziua, Va prezint urmatoarea speta 1.Am cumparat un pamant si o casa in 2009, si pe extrasul de carte funciara a iesit lipsit de sarcini. 2.Certandu-ma ... (vezi toată discuția)
Bună seara! avem un contract de servitute încheiat în 1938, ... sarbe sarbe Bună seara! Avem un contract de servitute încheiat în 1938, între proprietarii unui teren, curte ,casa și 15 vecini ( cu valabilitate perpetuă și asupra ... (vezi toată discuția)
Verificare teren litigiu Gusty29 Gusty29 Doresc sa achzitionez o parcela teren pt constructie casa. Actualul Proprietar este o persoana juridica ( SRL , care a mai construit case,duplexuri in zona ... (vezi toată discuția)