avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... proces verbal nesemnat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

proces verbal nesemnat

Mi-a fost retinut permisul de conducere pt depsirea vitezei de 109 km/h in localitate si mi s-a elibirat o dovada cu drept de circulatie de 15 zile. Mentionez ca:
- nu mi s-a adus o dovada a depasirii vitezei si nu am semnat procesu;
- nu am fost sanctionat cu puncte de amenda si pct. de penalizare.

Consider ca nu am depasit viteza de 100 km/h si doresc sa stiu care sunt etapele pt restituirea permisului?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 23:24, 2 Octombrie 2012
contestatiea procesului verbal in instanta
Depuneti plângere împotriva procesului de contravenţie la judecatoria competentă de la locul săvârşirii faptei în 15 zile de la comunicarea procesului. Scoateţi un certificat de grefă de la acea judecatoria din care să rezulte că aţi formulat plângerea şi mergeţi la poliţie cu el. Sunt obligaţi să vă restituie permisul până la soluţionarea plângerii. Cu privire la dovezile depăşirii vitezei fiţi "liniştit" vor avea ei grijă să vi le depună la dosar. Cu privire la semnătura nu va avea mare valoare dacă ei vă trimit fotografii bune.
Sunt nelamurit in legatura cu nesanctionarea cu pct de amenda si penalizare. Ma puteti ajuta in aceasta privinta?
de unde aveti cunostinta ca nu ati primit puncte amenda si penalizare din moment ce nu ati semnat procesul verbal?

dovezile sunt prezentate de politie in instanta daca veti contesta pv in termen de 15 zile de la comunicare.

daca nu l-ati semnat inseamna ca nu l-ati primit si il veti primi ulterior prin posta in termen de 30 de zile, poate veni si in ultima zi asa ca dupa ce va expira dovada inlocuitoare veti merge pe jos sau cu bicicleta.:)

semnarea procesului verbal nu inseamna recunoasterea faptei.

am mai spus-o si o voi repeta de fiecare data cand cineva relateaza ca nu a semnat procesul procesul verbal. majoritatea nu semneaza ptr ca nu sunt de acord cu constatarea politistului.

exista dreptul sa iti exprimi obiectiunile la rubrica "alte mentiuni".

unde se semneaza este scris "Am luat la cunostinta" iar mai sus "Contravenientul poate face plângere împotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei în termen de 15 zile de la data înmânarii/ comunicarii".

atat timp cat legea da dreptul contravenientului sa conteste procesul verbal in instanta, personal nu inteleg atitudinea conducatorilor auto care nu semneaza procesele verbale!
nu fac altceva decat sa amane deznodamantul care de multe ori le este defavorabil.

cand veti primi procesul verbal veti constata ca acesta completat inclusiv cu punctele amenda
si punctele penalizare.

pentru depasirea cu peste 50 km/h a vitezei pe sectorul de drum respectiv suspendarea este de 90 de zile, 9-20 pct amenda (630-1400 lei) si 6 pct penalizare.

daca ati fi semnat pv-ul aveati posibilitatea sa il contestati imediat si sa vi se restituie permisul cu certificatul de grefa, acum mai aveti de asteptat pana la primirea pv prin posta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendat pentru depasirea vitezei legale, plangere contraventionala v1orel v1orel Buna ziua! Am fost detectat circuland in localitate cu 104km/h. Nu am semnat procesul verbal si inca nu sunt in posesia lui. Se poate contesta ... (vezi toată discuția)
Pv contraventie circulatie nicusor563 nicusor563 Buna ziua.Am o speta:acum o luna am fost amendat de politia rutiera pentru viteza(103km/h) si mi s-a retinut si permisul de conducere.Am refuzat sa semnez si ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru radar PGhe PGhe ciculam cu viteza de apoximativ 100 km la ora la iesirea din oras,dar nu mi-am imaginat ca semnul de restrictie inca este de 50 la ora Am fost prins de radar ... (vezi toată discuția)