avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amendat pentru depasirea vitezei legale, plangere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amendat pentru depasirea vitezei legale, plangere contraventionala

Buna ziua!

Am fost detectat circuland in localitate cu 104km/h. Nu am semnat procesul verbal si inca nu sunt in posesia lui.
Se poate contesta respectivul PV pe baza seriei si numarului mentionate in dovada de retinere a permisului de conducere?
credeti ca am sanse de reusita daca contest exactitatea aparatului radar avand in vedere faptul ca era un aparat mai vechi tip PYTHON si faptul ca pt 100km/h nu se retine permisul de conducere. Efectiv sunt doar 4 km/h :slap:
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 11:22, 8 Aprilie 2012
Trebuie sa primiti procesul verbal ca, sa il puteti contesta.
Sanse de castig ?
Depinde de ce scrie in acel proces verbal !
Formulati plangere care si suspenda aplicarea sanctiunilor dispuse.
Ultima modificare: Duminică, 8 Aprilie 2012
ContSters140930, utilizator
Pentru a putea formula plangere contraventionala impotriva PV de contraventie este necesar ca acesta sa fie anexat actiunii adresate instantei de judecata
Nimeni nu se poate irija in locul judecatorului pentru a va comunica solutia, in eventuala actiune adresata in instanta
As vrea sa stiu daca plangerea contraventionala se poate depune numai in baza dovezii de suspendare a permisului de conducere si a seriei si numarului de PV specificata in dovada urmand ca ulterior sa anexez si PV care trebuie sa-l primesc prin posta
1) Daca aveti numarul si seria PV de contraventie scris pe dovada, formulati cat mai repede plangere contraventionala impotriva acestuia, chiar daca nu l-ati primit.
Luati apoi un certificat de grefa din care sa rezulte ca ati formulat contestatie impotriva acelui PV si mergeti la plolitie sa va ridicati permisul.
Pana la primul termen, va veni si PV, apoi formulati precizare la actiune, in functie de ce scrie in el si motivati plangerea pe acele considerente.(Daca nu-l primiti pana atunci, solicitati instantei sa puna in vedere politiei sa-l depuna).
2) Faptul ca era un aparat mai vechi nu are nici o relevanta, atata timp cat era omologat si cu buletinul metrologic de verificare la zi.(Solicitati in instanta depunerea acestui buletin).
3) Deoarece ati fost sanctionat pentru depasirea vitezei cu 54 km/h, (art. 102 alin.3 litera c din Codul rutier), puteti face niste calcule conform NML 021 – 05 (cinemometre), modificata prin Ordin 187- 2009, art. 3.1.1. Erori maxime tolerate pentru masurarea vitezei.
Aici spune ca pentru masurarea vitezei, in conditii normale de trafic, pentru cinemometrele care functioneaza numai in regim stationar, eroarea maxima tolerata este de ± 3% din valoarea masurata pentru viteze egale sau mai mari de 100 km/h.
Astfel, 3% din 104= 3,12 adica viteza posibila cu eroare 100,88 km/h.Este cam la limita, dar merita incercat.
In continuare, solicitati constatarea aplicabilitatii art. 108 alin. (1) litera d) pct. 3 din Codul rutier, in sensul ca se putea limita la sanctionarea cu 6 puncte penalizare, pentru depasirea cu 41-50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv.
Asta daca PV nu are si alte greseli care pot duce la anularea acestuia.
Ultima modificare: Duminică, 8 Aprilie 2012
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv primit pentru viteza (151km/h) DanutB DanutB Buna seara, Apelez la ajutorul dvs pentru a ma indruma in legatura cu contestarea Procesului Verbal dat de Politia din jud. Buzau. In data de 27.12.1013 am ... (vezi toată discuția)
Am fost prins de noul aparat radar cu o viteza de 103 km/h, pe bord 95 km/h qu1t qu1t Vreau sa contest aparatul cu legile din MO si as vrea un raspuns daca as putea castiga procesul : 5. La punctul 3 subpunctul 3.1, paragraful 3.1.1 se ... (vezi toată discuția)
Radar elcudan elcudan care este mar]a de eroare a aparatului radar +- cati km am fost prins cu 103 si mi=au luat carnetul (vezi toată discuția)